Κοινωνία

Μητσοτάκης: Ενημέρωσα τον Στόλτενμπεργκ για τις τουρκικές παραβιάσεις και τις υπερπτήσεις στο Αιγαίο

Με τον γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ επικοινώνησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την τουρκική προκλητικότητα, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με την Σάνα Μάριν. Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, ενημέρωσε τον κ. Στόλτενμπεργκ για τις τελευταίες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας με υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Ενημέρωσα τη Σάνα για τις εξελίξεις με την Τουρκία, μίλησα με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ και τον ενημέρωσα για την προκλητική συμπεριφορά των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, που παραβίασαν τον εναέριο χώρο και έκαναν υπερπτήσεις. Αυτού του είδους η συμπεριφορά είναι απολύτως απαράδεκτη, υπονομεύει την ευρωπαϊκή ασφάλεια και την ενότητα του στόχου που έχει το ΝΑΤΟ, σε μια στιγμή που είναι απαραίτητο να μείνουν ενωμένα όλα τα κράτη-μέλη.

Αυτή η συμπεριφορά υπονομεύει όσα συζήτησα πρόσφατα με τον Ταγίπ Ερντογάν και πρέπει να σταματήσει άμεσα. Θα το προωθούμε σε όλα τα διεθνή φόρα και θυμίζω ότι η Τουρκία δεν έχει ευθυγραμμιστεί με όλα τα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ όσον αφορά στις κυρώσεις”, είπε ο πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ