Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Αττική: Λουκέτο στο ορφανοτροφείο-κολαστήριο μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Λουκέτο έβαλαν οι αρμόδιες αρχές σε ορφανοτροφείο - κολαστήριο στην Αττική, όπου ζούσαν σε άθλιες συνθήκες παιδιά ηλικίας από λίγων μηνών έως και 16 ετών. Τα παιδιά απομακρύνθηκαν από το κακοποιητικό περιβάλλον μετά τις καταγγελίες και περί σεξουαλικής κακοποίησής τους.

Το ορφανοτροφείο έκλεισε πριν από λίγες ημέρες μετά την έκθεση των κοινωνικών συμβούλων της Περιφέρειας Αττικής και των καταγγελιών για περιστατικά σωματικής βίας και σεξουαλικών σχέσεων μεταξύ αγοριών 7 έως 11 ετών παρουσία εργαζομένων, που βρήκαν το φως της δημοσιότητας τον περασμένο Δεκέμβριο. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι τέσσερις εργαζόμενοι στους οποίους αφορούσε η καταγγελία απομακρύνθηκαν από το ίδρυμα, ενώ τα πέντε παιδιά μεταφέρθηκαν από τον περασμένο Ιανουάριο σε ασφαλές περιβάλλον.

«Είναι από τη μία οι ευθύνες των εργαζομένων οι οποίες καταλογίζονται στην καταγγελία αυτή, είναι και οι ευθύνες της διοίκησης για το πώς άφηνε να τρέχει μια τέτοια δομή. Εμένα αυτό που με νοιάζει είναι ότι για πρώτη φορά κλείσαμε ένα ίδρυμα που δεν παρείχε τις υπηρεσίες που έπρεπε να παρέχει» τονίζει η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, στην ΕΡΤ.

Όπως διαπιστώθηκε, δεν υπήρχαν κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι, ενώ, αν και επρόκειτο για δομή φιλοξενίας παιδιών από 3-6 ετών, φιλοξενούνταν παιδιά από 3 μηνών μέχρι 16 ετών. Όπως αναφέρει η κ. Μιχαηλίδου «είχε εφήβους σε νηπιακά κρεβάτια και να πηγαίνουν σε νηπιακές τουαλέτες. Τα ορφανοτροφεία οι μονάδες ηλικιωμένων μέχρι σήμερα ήταν οι μόνες κοινωνικές δομές που δεν είχαν προδιαγραφές δηλαδή το κράτος αν καταλάβαινε ότι κάνουν κάτι λάθος δεν μπορούσε να ανακαλέσει την άδεια λειτουργίας τους γιατί δεν υπήρχε πλαίσιο. Δεν μπορούσες να τους πάρεις πίσω την άδεια γιατί δεν είχαν άδεια».

Ορφανοτροφείο στην Αττική: «Εργαζόμενοι έβαζαν τα παιδιά να κάνουν σεξ»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τον περασμένο Δεκέμβριο, η Δόμνα Μιχαηλίδου είχε αποκαλύψει ότι αγόρια ηλικίας 7-11 ετών στο ορφανοτροφείο εξαναγκάζονταν σε ερωτικές περιπτύξεις μεταξύ τους, με το προσωπικό να γίνεται θεατής των πράξεων.

Σύμφωνα με τη Δόμνα Μιχαηλίδου οι εργαζόμενες που έβαζαν τα παιδιά να κάνουν σεξ είναι γυναίκες. Όπως σημείωσε σε βάρος του ορφανοτροφείου εκκρεμεί ήδη μια έρευνα, έπειτα από προηγούμενη μηνυτήρια αναφορά, καθώς είχε διαπιστωθεί πως φιλοξενούνταν σε αυτό πολλά περισσότερα παιδιά από όσα δηλώνονταν στις αρμόδιες Αρχές, αναφερόμενη μάλιστα και στις παράλογες εξηγήσεις που έδινε για αυτό ο αρμόδιος του ιδρύματος.

«Μου ήρθε επώνυμη καταγγελία από τρία άτομα συσχετισμένα με τη δομή που μου έλεγε ότι υπήρχε βία στα παιδιά και σεξ μεταξύ παιδιών, συγκεκριμένα αγοριών, ηλικίας 7 με 11 ετών και το προσωπικό καθόταν και έβλεπε. Κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα, την επομένη πάγωσα την κρατική χρηματοδότηση και οργάνωσα μαζί με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας με ειδικούς. Πήγαν χθες και εξέτασαν τα παιδιά ένα ένα. Τέσσερα παιδιά απομακρύνθηκαν από τη δομή για να εξεταστούν στο νοσοκομείο Παίδων, ώστε να είναι σε ουδέτερο περιβάλλον και να μπορέσουμε να καταλάβουμε τι γίνεται. Είναι παιδιά που με εισαγγελική παραγγελία έχουν απομακρυνθεί από την οικογένειά τους» είχε δηλώσει τον περασμένο Δεκέμβρη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...