Κοινωνία

Μαγνησία: Σωρεία εγκλημάτων ηλεκτρονικής απάτης το τελευταίο διάστημα

Σε δύο περιπτώσεις που ερευνούν οι δικαστικές Αρχές, βολιώτες επιχειρηματίες είδαν να κάνουν «φτερά» από τους λογαριασμούς τους, περισσότερα από 90.000 ευρώ ο καθένας. Για τις περιπτώσεις αυτές μάλιστα, η εισαγγελία του Βόλου έχει ζητήσει δικαστική συνδρομή και από το Ηνωμένο Βασίλειο για άρση τηλεφωνικών αριθμών και τραπεζικών λογαριασμών καθώς διαπιστώθηκε ότι τα χρήματα κατέληξαν σε τράπεζες της Αγγλίας, σύμφωνα με το ertnews.gr.

Ειδικότερα, στη μία περίπτωση, 48χρονος από τον Αλμυρό, εμπιστεύθηκε δήθεν σύμβουλο επενδύσεων για αγορά κρυπτονομίσματος. Παραχώρησε τους τραπεζικούς του κωδικούς, με αποτέλεσμα ο απατεώνας να «σηκώσει» από τον λογαριασμό του σχεδόν 100.000 ευρώ.

Στη δεύτερη περίπτωση έμπορος παρήγγειλε αθλητικά είδη για το κατάστημά του από εταιρεία. Εν συνεχεία, έλαβε ψεύτικο μήνυμα δήθεν από την εταιρεία που συνεργάζεται, ότι άλλαξε τραπεζικούς κωδικούς και έπρεπε να καταθέσει τα χρήματα της παραγγελίας σε νέο IBAN. Τελικά, αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για απάτη, δυστυχώς όμως, αφότου έγινε η κατάθεση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...