Κοινωνία

Κώστας Τσιάρας: Έχουμε ζητήσει εσωτερική έρευνα για τις ιατροδικαστικές εκθέσεις που συντάχθηκαν για τον θάνατο των παιδιών στην Πάτρα

Εξ αρχής το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ζητήσει από τον επικεφαλής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νίκο Καρακούκη, να υπάρξει εσωτερική έρευνα γύρω από τις ιατροδικαστικές εκθέσεις που συντάχθηκαν μετά το θάνατο των μικρών κοριτσιών από την Πάτρα, προκειμένου να εξακριβωθεί αν πράχθηκαν τα δέοντα, διευκρίνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όπως εξήγησε, η εσωτερική έρευνα αφορά κυρίως τις ιατροδικαστικές εκθέσεις των δυο πρώτων παιδιών, της Μαλένας (ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα- Ιούλιος 2019) και της Ίριδας (ιατροδικαστής Τσόλια- Μάρτιος 2020). .

Ο κ. Τσιάρας ανέφερε πως η επιστολή του προς τον Νίκο Καρακούκη δεν στάλθηκε χθες, αλλά από την πρώτη στιγμή που του έχει ανατεθεί η υπόθεση.

«Ο προϊστάμενος, κ. Καρακούκης ξεκίνησε μια διαδικασία που είναι πολύ σημαντική και απασχολεί σε μεγάλο βαθμό τη κοινή γνώμη. Αυτό που ζήτησα από την αρχή ήταν να εξετάσει κάθε ενδεχόμενο. Στο επίπεδο της δικής μου ευθύνης, από τη πρώτη στιγμή υπήρξε επιστολή προς τον ίδιο με την οποία ζητούσα να εξετάσει τα πάντα για να γνωρίζουμε αν η ιατροδικαστική υπηρεσία έκανε τα δέοντα. Πρέπει να ελέγξουμε ότι κάθε τμήμα λειτουργεί όπως πρέπει», τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Δεν χρειάζεται μεγάλο θόρυβος γύρω από τις υποθέσεις, είναι ένα τραγικό γεγονός που δεν χωρά το μυαλό μας. Πρέπει να αφήσουμε τις αρμόδιες υπηρεσίες να κάνουν τις έρευνές τους και στο τέλος η δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της», πρόσθεσε.

Ο κ. Τσιάρας αναφέρθηκε και στο τραγικό γεγονός του θανάτου του 15χρονου Νίκου από τον Εύοσμο Θεσσαλονίκη, που πυροβολήθηκε από τον φίλο του με το όπλο του πατέρα του.

«Υπάρχει νομικό πλαίσιο για τα όπλα και την ασφάλεια, αλλά είναι κάποιες λεπτομέρειες που είναι ευθύνη όχι μόνο των νέων, αλλά και των γονέων. Δεν ξέρω αν χρειάζεται μια νομοθετική παρέμβαση, αλλά να προσέχουμε λίγο περισσότερο. Ενωμένοι να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για ένα καλύτερο αύριο».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ