Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Πάσχα: Σε Χανιά και Χαλκιδική καίνε τον Ιούδα… «Πούτιν» φέτος (βίντεο)

Επηρεασμένοι από γεγονότα της επικαιρότητας, οι κάτοικοι κάθε χρόνο επιλέγουν να “ντύσουν” τον Ιούδα με διαφορετική μορφή και να τον κάψουν.

Σύμφωνα με το zarpanews, φέτος, την… τιμητική του έχει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Και στη Χαλκιδική πρωταγωνιστής ο Ρώσος Πρόεδρος

Τη διαπόμπευση του Ιούδα (Οβριού) στην περιοχή του Νέου Μαρμαρά Χαλκιδικής έκαναν το Μεγάλο Σάββατο οι κάτοικοι της περιοχής.

Γράφοντας επάνω στα ρούχα του, τα «κακά» που συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο, πρώτα τον διαπομπεύουν το Μεγάλο Σάββατο στους δρόμους του χωριού και στη συνέχεια, το βράδυ τον βάζουν φωτιά, για να «καούν» (όπως λέει το έθιμο) όλα εκείνα που προσφέρουν πόνο στον κόσμο, σύμφωνα με το GRTIMES.

Φέτος, ο «Οβριός» έχει στα χέρια του ένα καλάσνικοφ και μία μπύρα, ενώ στα ρούχα του είναι γραμμένες οι λέξεις «Stop War», Ζελένσκι, Πούτιν, Βενζίνη και Covid-19. 

Αμέσως μετά το «Χριστός Ανέστη» οι κάτοικοι θα κάψουν τον «Οβριό» στον Νέο Μαρμαρά σε μία φαντασμαγορική τελετή, καθώς θα ψάλλεται το Χριστός Ανέστη, ενώ δεκάδες ψαροκάϊκα θα πετάξουν βεγγαλικά στους ουρανούς, εκτός από αυτά που θα είναι τοποθετημένα στο Λιμάνι.

Το Κάψιμο του Ιούδα πραγματοποιείται κάθε χρόνο, με τους νέους να συνεχίζουν το συγκεκριμένο έθιμο και να βάζουν φωτιά στο ομοίωμα του Ιούδα, δίπλα από τον Ιερό Ναό του χωριού.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ