Κοινωνία

Πάτρα: Τα 10 σενάρια της Ρούλας για το πανάκι - Τι «έσβησε» και πού υπάρχουν όλα αποθηκευμένα (βίντεο)

Δεκάδες στην κυριολεξία είναι οι αντιφάσεις στις οποίες έχει πέσει η οικογένεια Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου από την Πάτρα, σε ότι αφορά στο πανάκι με το αίμα που βρέθηκε δίπλα στην κούνια της Ίριδας, μετά τον θάνατό της.

Να σημειωθεί ότι ήδη ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων έχει μιλήσει ανοιχτά για εγκληματική ενέργεια σε ότι αφορά στο θάνατο της 6 μηνών Ίριδας.

Δέκα διαφορετικές απαντήσεις

Η μητέρα των παιδιών Ρούλα Πισπιρίγκου, αλλά και η αδερφή της Δήμητρα καθώς και ο πατέρας των παιδιών Μάνος Δασκαλάκης, αναφέρθηκαν στις συνεντεύξεις που έχουν δώσει κατά το τελευταίο δίμηνο πολλές φορές στο πώς εντόπισαν και τι το έκαναν το πανάκι με το αίμα με το οποίο κοιμόταν η Ίριδα.

Σοκαριστικό είναι το γεγονός, ότι έχουμε δέκα διαφορετικές εκδοχές.

Σύμφωνα με video που έπαιξε στον ΑΝΤ1, οι γονείς αλλά και η θεία των παιδιών έδιναν κάθε φορά και μία διαφορετική εκδοχή.

«Το βρήκα και το έδωσα στην αδερφή μου να το δώσει στην Αστυνομία» λέει η μητέρα. «Το βρήκαν η Ρούλα και ο Μάνος» λέει η αδερφή. «Ποια αστυνομία» λέει σε άλλη συνέντευξη η μητέρα.

«Το πήρα με γάντια και το έβαλα σε σακούλα και το πήγα στην Αστυνομία» λέει ξανά η αδερφή της μητέρας. «Τα χάρισα τα πράγματα της Ίριδας, αλλά όχι τα προσωπικά της» είπε σε άλλη δήλωση η μητέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Γρηγόρης Λέων για τον θάνατο της Ίριδας

Για το πανάκι με το αίμα που βρέθηκε στην Ίριδα, ο κ. Λέων προχώρησε σε μία σοκαριστική αποκάλυψη λέγοντας ότι αυτό βρέθηκε με βεβαιότητα μέσα στο στόμα, του παιδιού.«Το πανάκι θα πρέπει να αξιολογηθεί, όμως για να ποτιστεί ένα πανάκι με δυο σταγόνες αίμα, όπως έχει πει η μητέρα του παιδιού, θα πρέπει να ακουμπήσει στο σημείο όπου έχει αυτό το αίμα. Δεν μιλάμε για ένα αίμα που βγαίνει στο εξωτερικό του στόματος για να μπορέσουμε να το σκουπίσουμε. Μιλάμε για ένα πανάκι που προφανώς εισέρχεται μέσα στην στοματική κοιλότητα και ποτίζεται με τις σταγόνες αυτές».

«Οι δύο αρχικοί πραγματογνώμονες φαίνεται ότι καταλήγουν στην αιτία θανάτου που προσδιορίζεται ως ασφυκτικός θάνατος και να μιλάνε ξεκάθαρα πλέον για εγκληματική ενέργεια για την περίπτωση της Ίριδας».

Σύμφωνα με τον κ. Λέων είναι το παιδί που θα μας οδηγήσει στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Η νέα ανάρτηση Λέων για τη Μαλένα, τον ίκτερο και την ηπατική ανεπάρκεια

Ο Γρηγόρης Λέων αναφέρει ότι «ένα βασικό κλινικό εύρημα της ηπατικής ανεπάρκειας είναι ο ίκτερος, ο οποίος διαπιστώνεται στο ανθρώπινο σώμα (και στο νεκροτομείο) ακόμη και από φοιτητή ιατρικής. Στην ιατροδικαστική έκθεση της Μαλένας δεν υπάρχει τέτοια διαπίστωση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η κλινική τριάδα της ηπατικής ανεπάρκειας

Ο ιατροδικαστής παραθέτει ένα απόσπασμα βιβλιογραφίας, το οποίο περιγράφει την «κλινική τριάδα της οξείας ηπατικής ανεπάρκειας: ίκτερος, διαταραχές πηκτικότητας, διαταραχές επιπέδου συνείδησης».

Όλη η αλήθεια για τις αναζητήσεις στο διαδίκτυο

«Μια αναζήτηση δεν μπορεί να είναι τελείως μυστική» - Τι λέει πραγματογνώμονας και τεχνικός σύμβουλος ηλεκτρονικού εγκλήματος

Στην εκπομπή MEGA Καλημέρα μίλησε ο Νίκος Βασιλάκος, πραγματογνώμονας και τεχνικός σύμβουλος ηλεκτρονικού εγκλήματος, αναφορικά με την υπόθεση της Πάτρας, μετά και το θόρυβο που έχει ξεσπάσει για τις αναζητήσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου στο διαδίκτυο.

«Δεν έχουμε το 100% της συνεργασίας που θα θέλαμε από τους εμπλεκόμενους»

«Τώρα που έχουμε πάνω από 8 συσκευές στα εγκληματολογικά εργαστήρια και προσπαθούμε να αναλύσουμε και να δούμε τι λένε αυτές οι συσκευές, πρέπει να αντιληφθούμε όλοι ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στο τι λέμε. Το πιο σημαντικό είναι να συνεργαστούν οι εμπλεκόμενοι. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε το 100% της συνεργασίας που θα θέλαμε, για αυτό και πρέπει να δοθούν, να επιβεβαιωθούν και να δοκιμαστούν όλοι οι κωδικοί. Τους κωδικούς για το email εννοείται ότι μπορούμε να τους βρούμε, και ας μην τους δίνει η κ. Πισπιρίγκου. Μπορούμε να αποκτήσουμε πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα της κατηγορούμενης από τους λογαριασμούς email που συνδέονται με τις συσκευές», σημείωσε ο κ. Βασιλάκος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Μια αναζήτηση δεν μπορεί να είναι τελείως μυστική»

«Τελείως μυστική δεν μπορεί να είναι μια αναζήτηση. Υπάρχει το ιστορικό του υπολογιστή, αλλά και τα cookies. Αυτά είναι η απόδειξη ότι πέρασες από συγκεκριμένα σημεία στο διαδίκτυο και ότι έψαξες συγκεκριμένες λέξεις – κλειδιά. Αυτά συγχρονίζουν με το email του χρήστη. Αν θες να εξαφανίσεις τα ίχνη σου στο διαδίκτυο, πρέπει να σβήσεις το ιστορικό αναζήτησης, να σβήσεις τα cookies και ιδανικά να κάνεις και format στον υπολογιστή. Τελευταία πληροφορία είναι ότι υπάρχει κοινός λογαριασμός mail των δύο εμπλεκόμενων στην υπόθεση», εξήγησε ο ίδιος.

«Ζήτησα από τις διωκτικές και δικαστικές αρχές να ζητήσουν τη συνδρομή ξένων υπηρεσιών για να γίνει η ανάλυση όλων των δωματίων που πέρασαν τα θύματα και η κατηγορούμενη, και να υπάρξει επικοινωνία με τη Google και να μας δώσουν πρόσβαση σε ό,τι υπάρχει μέσα στο σύστημα για αυτά τα email. Από αυτά μπορούμε να δούμε τα πάντα. Αυτό που λείπει δεν είναι τα ψηφιακά ίχνη, αλλά η ομολογία των ανθρώπων που ενεπλάκησαν στη δολοφονία», τόνισε ο κ. Βασιλάκος.

«Μπορούμε να βρούμε άκρη ακόμα και αν δεν έχουμε πρόσβαση στις συσκευές. Ακόμη και αν έχει καταστραφεί η συσκευή, μπορούμε να βρούμε άκρη από το λογαριασμό email που ήταν συνδεδεμένος στη συσκευή», πρόσθεσε.

«Είναι σημαντικό να συνδράμουν όλοι οι εμπλεκόμενοι και να δώσουν στην ανακρίτρια τις πληροφορίες που χρειάζεται. Θα έχουμε καθυστέρηση αν δε συνεργαστούν», είπε ακόμα ο κ. Βασιλάκος.

Αναφερόμενος τέλος στο πώς εξηγείται ότι το Google έβγαλε «διαφήμιση» της κεταμίνης στην Ρούλα Πισπιρίγκου, ο κ. Βασιλάκος εξήγησε ότι «Μπορεί να μίλησε κοντά στη συσκευή και να είπε τη λέξη κεταμίνη, ή να έχει κάνει σχετική αναζήτηση, για να της στείλει η Google διαφήμιση. Έχουμε δώσει όλοι συγκατάθεση στη Google να κρατάει δεδομένα».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ