Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια μέσα στο ΑΠΘ με αντιεξουσιαστές και ΜΑΤ

Επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι της Μεγάλης Δευτέρας, εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μεταξύ των αντιεξουσιαστών και των ΜΑΤ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα αιτία της έντασης, όπως αναφέρει το thesstoday.gr ήταν η παρουσία αστυνομικών κοντά στο κτίριο της ΣΘΕ, με αφορμή την κατασκευή της βιβλιοθήκης, στον χώρο της πρώην κατάληψης «Στέκι στο Βιολογικό», η οποία εκκενώθηκε παραμονή Πρωτοχρονιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός του ΑΠΘ αναπτύχθηκαν δυνάμεις των ΜΑΤ κατόπιν αιτήματος του εργολάβου που πραγματοποιεί εργασίες στον χώρο όπου στεγαζόταν η κατάληψη του Βιολογικού.

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Δεκέμβριο πραγματοποιήθηκε εκκένωση της κατάληψης. Πλέον, οι Πρυτανικές Αρχές σκοπεύουν να μετατρέψουν τον χώρο σε βιβλιοθήκη. Η σημερινή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στο ΑΠΘ προκάλεσε την αντίδραση ομάδας αντιεξουσιαστών και φοιτητών.

Oμάδα περίπου 50 αντιεξουσιαστών συγκεντρώθηκε νωρίτερα στην είσοδο του ΑΠΘ, επί της οδού Εθνικής Αμύνης, φωνάζοντας συνθήματα απαιτώντας την αποχώρηση των αστυνομικών από τον χώρο του πανεπιστημίου.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Δεν του γλίτωσε ούτε ο βασιλιάς Αιγέας! Τούρκος συγγραφέας προαναγγέλλει την πρώτη φάση του σχεδίου υπαγωγής των νησιών μας στην τουρκική επικράτεια

“Βρώμικα” παιχνίδια με την ιστορία του Αιγαίου παίζουν οι Τούρκοι και ως γνωστόν η ιστορία εκδικείται