Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Πάτρα - Ρούλα: Κατηγορεί το Ωνάσειο για την κεταμίνη στην Τζωρτζίνα - Τι απαντάει το νοσοκομείο (βίντεο)

Οι ισχυρισμοί του δικηγόρου βασίζονται σε μαρτυρία νοσηλεύτριας που ήταν υπεύθυνη για τη φροντίδα της 9χρονης. Η συγκεκριμένη νοσηλεύτρια δεν έχει κληθεί ακόμα για να καταθέσει, όμως η ίδια είναι πρόθυμη να το κάνει.

Από την πλευρά του το Ωνάσειο, μετά από επικοινωνία που είχε το MEGA, διαψεύδει τους ισχυρισμούς της πλευράς Πισπιρίγκου λέγοντας πως δεν χορηγήθηκε κεταμίνη στην Τζωρτζίνα κατά τη διαδικασία τοποθέτησης του απινιδωτή.

Υπενθυμίζεται ότι Τζωρτζίνα νοσηλεύτηκε στο Ωνάσειο επτά μήνες πριν τον θάνατό της, επομένως ο ισχυρισμός της Ρούλας Πισπιρίγκου ότι οι γιατροί χορήγησαν κεταμίνη στο παιδί είναι αβάσιμος.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καταρρέει ο ισχυρισμός

Ο εν λόγω ισχυρισμός καταρρέει, καθώς η Τζωρτζίνα νοσηλεύτηκε το καλοκαίρι του 2021 και επτά μήνες αργότερα, τον Ιανουάριο του 2022, έφυγε από τη ζωή και όπως εξήγησε στο MEGA η Χρύσα Σαρδέλη, αναπληρώτρια καθηγήτρια Κλινικής Φαρμακολογίας, η κεταμίνη είναι ένα φάρμακο με μικρό χρόνο ζωής.

Επιπλέον, τόνισε πως η ποσότητα της κεταμίνης που βρέθηκε στον οργανισμό της 9χρονης ήταν αρκετές φορές παραπάνω από αυτή που θα χρησιμοποιούσε κανείς σε βραχύγχρονη χειρουργική επέμβαση.

«Τα φάρμακα που έχουμε στα βαλιτσάκια ή στα καροτσάκια επείγουσας ανάνηψης δεν περιλαμβάνουν κεταμίνη» ξεκαθάρισε η κ. Σαρδέλη, η οποίο συμπλήρωσε πως θεωρεί απίθανο οι γιατροί της εντατικής που έκαναν την ανάνηψη πριν καταλήξει η Τζωρτζίνα να της έδωσαν από λάθος κεταμίνη.

Ωνάσειο: Δεν χορηγήσαμε κεταμίνη στην Τζωρτζίνα

Στους ισχυρισμούς του δικηγόρου της Ρούλας Πισπιρίγκου απαντά το Ωνάσειο νοσοκομείο επισήμως.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Ωνάσειο νοσοκομείο διαψεύδει ότι είχε χορηγηθεί κεταμίνη στην Τζωρτζίνα λέγοντας μάλιστα ότι ο ιατρικός φάκελος της 9χρονης βρίσκεται στα χέρια των αρμοδίων αρχών.

«Σε συνέχεια δηλώσεων για χορήγηση κεταμίνης στην Γεωργία Δασκαλάκη, ενημερώνουμε ότι η κεταμίνη είναι αναισθητικό φάρμακο, το οποίο χορηγείται σε παιδιατρικούς ασθενείς σε χαμηλές δόσεις. Ο χρόνος ημίσειας ζωής του φαρμάκου στα παιδιά είναι 1-2 ώρες και πρακτικά δεν ανιχνεύεται στο αίμα μετά από μερικές ώρες.

Η νοσηλεία της Γεωργίας Δασκαλάκη στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο έλαβε χώρα επτά (7) μήνες πριν η ασθενής καταλήξει. Στον ιατρικό της φάκελο, δεν αναφέρεται χορήγηση κεταμίνης.

Ενημερώνουμε ότι ο ιατρικός της φάκελος παραλήφθηκε από τις αρμόδιες Αρχές στις 2 Μαρτίου 2022», αναφέρει η ανακοίνωση του Ωνασείου.

Να σημειωθεί ότι  δικηγόρος της 33χρονης, Όθων Παπαδόπουλος, μιλώντας στο Star υποστήριξε πως η κεταμίνη χορηγήθηκε στην 9χρονη όταν βρισκόταν στο Ωνάσειο για την τοποθέτηση του απινιδωτή.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...