Κοινωνία

Πάτρα: «Δένει» τη δολοφονία το ματωμένο πανάκι της Ίριδας – Το σημείο «κλειδί» στην κατάθεση Τσιώλα

Και τα δύο σενάρια δείχνουν δολοφονία...

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει το MEGA «φως» στην υπόθεση αναμένεται να ρίξει η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιώλα στην κατάθεσή της. Πρόκειται για μια κατάθεση, η οποία είναι άκρως σημαντική και ίσως να πυροδοτήσει κι άλλες σημαντικές εξελίξεις.

Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ, το «κλειδί» βρίσκεται στο ματωμένο πανάκι της μικρής Ίριδας. Καταρχάς πρέπει να απαντηθεί από προήλθε όλο αυτό το αίμα στο πανάκι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα δύο σενάρια

Σύμφωνα πάντα με το MEGA τα σενάρια είναι δύο. Η ιατροδικαστική έκθεση αναφέρει μια μόνο πληγή που έχει το βρέφος κι αυτή είναι μια εσωτερική γρατζουνιά που έχει μέσα στο στόμα της η μικρή Ίριδα.

Στο πρώτο σενάριο, σύμφωνα με ιατροδικαστές, αυτή η πληγή μπορεί να έχει προκληθεί είτε από την πετσέτα, είτε από το νύχι αυτού που έβαλε το πανάκι μέσα στο στόμα του παιδιού.

Ουσιαστικά λοιπόν το ματωμένο πανάκι και πληγή μέσα στο στόμα του παιδιού «δείχνουν» ότι πιθανώς κάποιος να έχει τοποθετήσει το πανάκι μέσα στο στόμα του παιδιού, φράζοντάς του το στόμα, με αποτέλεσμα να το σκοτώσει…

Στο δεύτερο σενάριο είναι το αίμα να προήλθε από τους πνεύμονες της Ίριδας. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να έχει έρθει το πνευμονικό οίδημα, αφού κάποιος έχει φράξει τη μύτη και το στόμα του παιδιού, οδηγώντας το σε οδυνηρό θάνατο…

Ουσιαστικά σε κάθε ένα από τα δύο σενάρια, τα ευρήματα δείχνουν δολοφονία του μικρού κοριτσιού…

Δείτε τον βίντεο του Mega

Ηχητικό ντοκουμέντο για τον θάνατο της μικρής Ίριδας

Ένα ηχητικό ντοκουμέντο από τη στιγμή που το ΕΚΑΒ λαμβάνει ειδοποίηση για το περιστατικό με την Ίριδα, παρουσιάζει το Flamis.gr.

Το ΕΚΑΒ έλαβε κλήση στις 11.37 το πρωί και έστειλε αμέσως, μονάδα στελεχωμένη με γιατρό και όχι ασθενοφόρο μόνο με διασώστες.

Μάλιστα όπως αποκαλύπτει το ρεπορτάζ, σε χρονικό διάστημα 7 λεπτών η μονάδα του ΕΚΑΒ βρισκόταν μπροστά από το σπίτι της οικογένειας Δασκαλάκη, στην οδό Μπιζανίου 27, στην Πάτρα. Άμεσα το πλήρωμα μπήκε στην ισόγεια κατοικία αναζητώντας το βρέφος.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, εκείνη την ώρα μέσα στο σπίτι βρίσκονταν η Ρούλα Πισπιρίγκου, ο Μάνος Δασκαλάκης, η 9χρονη Τζωρτζίνα και η Δήμητρα Πισπιρίγκου, που είχε νωρίτερα βγει στο δρόμο αναζητώντας το ασθενοφόρο για να το κατευθύνει προς την οικία του ζευγαριού. Ο Μάνος είχε φθάσει νωρίτερα, γιατί ήταν σχεδόν δίπλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι αντίκρισαν οι διασώστες

Μπαίνοντας στην κουζίνα οι διασώστες με τον γιατρό αντίκρισαν την 6 μηνών Ίριδα στο δάπεδο και από πάνω της τον Μάνο και την Ρούλα, που προσπαθούσε με ΚΑΡΠΑ να επαναφέρει το βρέφος.

«Σας παρακαλώ κάντε κάτι, έχουμε ήδη χάσει ένα παιδί», είπε στο πλήρωμα ο Μάνος Δασκαλάκης, παραχωρώντας την θέση του στους διασώστες.

Η Ρούλα είχε απομακρυνθεί και έκλαιγε

Η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε ήδη απομακρυνθεί από το παιδί και σε μια γωνία της κουζίνας έκλαιγε, ενώ με τρόμο παρακολουθούσε τα όσα διαδραματίζονταν η Τζωρτζίνα, το μεγαλύτερο παιδί που κοιτούσε αποσβωλομένο και δεν έφευγε, παρά τις φωνές της μητέρας του να πάει στο διπλανό δωμάτιο.

Η ομάδα του ΕΚΑΒ ακουμπώντας την Ίριδα διαπιστώνει πως τα άκρα του βρέφους είναι παγωμένα και τα χείλη του μελανιασμένα.

Δείτε και ακούστε το βίντεο του ΕΚΑΒ από το flamis.gr

Γιατί δεν ειδοποιήσατε νωρίτερα;

«Γιατί δεν ειδοποιήσατε το ΕΚΑΒ νωρίτερα;» ρώτησε ο γιατρός, για να λάβει την απάντηση από τον Μάνο Δασκαλάκη πως «τώρα το είδαμε». Η διαδικασία της ανάνηψης ξεκίνησε γρήγορα, αλλά το βρέφος δεν είχε πια ούτε αναπνοή.

Οι διασώστες ενημερώνουν το Καραμανδάνειο νοσοκομείο πως θα έλθουν και να προετοιμαστούν για την ύστατη επιχείρηση ανάνηψης του βρέφους.

«Μην αργείτε» φώναζε ο Μάνος στο πλήρωμα του ΕΚΑΒ όταν η μικρή Ίριδα, χωρίς σφυγμό, μεταφερόταν στο ασθενοφόρο.

Ακολουθώντας το ασθενοφόρο με το αυτοκίνητο, Δασκαλάκης και Πισπιρίγκου φθάνουν στο Καραμανδάνειο, όπου ομάδα γιατρών κα νοσηλευτών παραλαμβάνει το παιδί. Ο Μάνος Δασκαλάκης κοιτά δεξιά και αριστερά σαν χαμένος, περιμένοντας να μάθει για την υγεία του παιδιού του, όπως λένε μάρτυρες.

Λίγη ώρα αργότερα, τους ανακοινώνεται πως δεν κατάφεραν να επαναφέρουν στην ζωή την μικρή Ίριδα. Ηταν ήδη νεκρή πριν φθάσει στο νοσηλευτήριο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ