Κοινωνία

Κίνα: Σταματά η παραγωγή iPhone σε δύο εργοστάσια λόγω των μέτρων απομόνωσης στη Σαγκάη

Η Pegatron είναι η εταιρεία τεχνολογίας που σταμάτησε πρόσφατα τις εργασίες για την κατασκευή των τηλεφώνων της αμερικανικής εταιρείας Apple, iPhone, λόγω των μέτρων απομόνωσης στη Σαγκάη.

Η εταιρεία δήλωσε ότι ανέστειλε προσωρινά την παραγωγή στα δύο εργοστάσιά της στην Κίνα. Η ανακοίνωση έρχεται αφότου οι αρχές χαλάρωσαν ορισμένους από τους περιορισμούς για τον κορoνοϊό στη Σαγκάη στις 12 Απριλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτό σημαίνει ότι ορισμένοι από τους 25 εκατομμύρια κατοίκους της πόλης θα μπορούσαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους μετά από μερικές εβδομάδες. Η πόλη απομονώθηκε στα τέλη Μαρτίου, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε στην οικονομική πρωτεύουσα της Κίνας.

Η Pegatron αναφέρει ότι σταμάτησε να εργάζεται σε εργοστάσια στη Σαγκάη και την Κουνσάν «ως απάντηση στα μέτρα πρόληψης της COVID-19».

Η εταιρεία υπογραμμίζει ότι θα συνεργαστεί με τις αρχές «για να επιστρέψει στη δουλειά το συντομότερο δυνατό». Δύο άλλες εταιρείες, η Quanta και η Compas Electronics, που κατασκευάζουν συσκευές MacBook και iPad της Apple, έχουν επίσης αναστείλει την εργασία τους, ανέφερε το ιαπωνικό μέσο ενημέρωσης, Nikkei.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές