Κοινωνία

Νομική: Καταγγελίες για καθηγητή που παρενοχλεί σεξουαλικά φοιτητές - Συγκαλείται εκτάκτως η Κοσμητεία

Έκτακτη συνεδρίαση της Κοσμητείας της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών συγκαλείται αύριο το πρωί, προκειμένου να συζητηθούν καταγγελίες φοιτητών της σχολής για παρενόχληση καθηγητή απέναντι σε φοιτητές.

Όπως λέει στο protothema.gr o Λίνος-Αλέξανδρος Σισιλιάνος, Καθηγητής Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου και Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής Αθηνών, μετά την έκτακτη σύγκληση της κοσμητείας, θα συνομιλήσει και με φοιτητές και εκπροσώπους φοιτητικών παρατάξεων, προκειμένου να διερευνηθεί η καταγγελία. «Θα προχωρήσουμε στην πλήρη διαλεύκανση της καταγγελίας και θα δείξουμε μηδενική ανοχή, αν διαπιστωθούν οι καταγγελίες. Θα δεχτούμε το τεκμήριο της αθωότητας, καθώς δεν είναι δυνατόν να καταστρέψουμε ανθρώπους στη λογική ανώνυμων καταγγελιών, όπως σε άλλες εποχές» λέει ο καθηγητής, εξηγώντας οτι στο ψήφισμα δίπλα από τις φοιτητικές παρατάξεις υπάρχουν υπογραφές, χωρίς συνοδεία ονομάτων.
Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, ο καθηγητής με τα αρχικά ΧΧ, όπως καταγγέλλουν οι φοιτητές, δεν είναι καθηγητής Α' βαθμίδας και, αν ισχύουν τα αρχικά αυτά, υπάρχουν περισσότεροι του ενός με αυτά στην σχολή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νωρίτερα σήμερα, τον γύρο του διαδικτύου έκανε καταγγελία φοιτητών της Νομικής του ΕΚΠΑ που, μέσω ψηφίσματος, κατηγορούν καθηγητή ότι παρενοχλεί φοιτητές. Στο ψήφισμα, ο καθηγητής καταγγέλλεται για «συστηματική παρενοχλητική συμπεριφορά» απέναντι σε φοιτητές. «Τα περιστατικά είναι πολλά», όπως καταγγέλλεται, ενώ ένα από τα σοβαρότερα έλαβε χώρα σε περίοδο δια ζώσης εξεταστικής προ κορονοϊού.

Κατά τη διάρκεια εξέτασης, όπως υποστηρίζεται, όντας τότε επιτηρητής, «προσέγγιζε συνεχώς έναν φοιτητή και, κατά την παράδοση των γραπτών, κοιτούσε για ώρα επίμονα το πάσο του, όπως αποδείχτηκε για να συγκρατήσει το όνομά του».

Την ίδια κιόλας μέρα, υποστηρίζεται, του έστειλε αίτημα σε διάφορα social media και ήδη στα πρώτα μηνύματα συστήθηκε ως «ο επιτηρητής σου, χαχα, σοκ». Στη συνέχεια, το ψήφισμα υποστηρίζει ότι ο καθηγητής επικοινωνούσε με τον φοιτητή και «στην ουσία τον εκβίαζε εμμέσως, αναγκάζοντάς τον να επικοινωνήσει, ώστε να μην υπάρξει επίπτωση στον βαθμό του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Σύλλογος Φοιτητών Νομικής, σε ψήφισμά του, υποστηρίζει ότι καθηγητής παρενοχλεί σεξουαλικά συστηματικά φοιτητές από την περίοδο που ήταν επιτηρητής, ενώ δεν δίστασε να κόψει πρωτοετή φοιτητή, όταν δεν θέλησε να προχωρήσει σε ερωτική επαφή μαζί του. Στο ψήφισμα του Συλλόγου Φοιτητών αναφέρονται τα αρχικά του εν λόγω καθηγητή Χ.Χ., «ο οποίος προσεγγίζει και παρενοχλεί φοιτητές».

Οι φοιτητές υποστηρίζουν ότι ο συγκεκριμένος επικοινωνούσε με τον φοιτητή και τον εκβίαζε εμμέσως να απαντάει στα μηνύματά του, για να μην υπάρξει επίπτωση στον βαθμό του: «Η παραβιαστική αυτή συμπεριφορά κορυφώθηκε εν τέλει μετά από λίγο με το απαράδεκτο μήνυμα του Χ.Χ. "Εμείς σεξ πότε θα κάνουμε"». Ο φοιτητής τρομοκρατήθηκε και τον μπλόκαρε από τα social media με αποτέλεσμα ο Χ.Χ. να τον κόψει με 2 στο μάθημα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Μετά τις Κορβέτες έρχεται ορυμαγδός οπλικών συστημάτων από την ΕΕ και για την Ελλάδα-Το Γαλλικό σχέδιο και ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων

Βρισκόμαστε πολύ κοντά σε ένα εξόχως σημαντικό γεγονός για την Ελλάδα, που είναι η  υλοποίηση του Γαλλικού σχεδίου, που...