Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Πάτρα: Νοσηλεύτρια "καίει" την Ρούλα - Τι απαντά το Παίδων για την κεταμίνη - "Ουσίες που σκοτώνουν"

Την ώρα που η Ρούλα Πισπιρίγκου επιμένει ότι δεν σκότωσε την 9χρονη κόρη της Τζωρτζίνα με κεταμίνη, ο Βασίλης Λαμπρόπουλος προχώρησε σε νέες αποκαλύψεις στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου στο MEGA

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής “Live News”, έπειτα από άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, οι Αρχές έχουν εντοπίσει τι έψαχνε η Ρούλα Πισπιρίγκου στο ίντερνετ. Η κατηγορούμενη φέρεται να αναζητούσε «ουσίες που σκοτώνουν».

Δείτε το σχετικό βίντεο

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατασχέθηκε μέχρι και το dvd του γάμου τους

Την Παρασκευή (01.04.2022) αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών έκαναν έρευνες στο σπίτι της οικογένειας και κατέσχεσαν προσωπικά αντικείμενα της 33χρονης. 

Η εντολή που είχαν οι αστυνομικοί ήταν η ενδελεχής έρευνα των χώρων και η κατάσχεση στοιχείων – αντικειμένων που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με ασφαλείς αστυνομικές πηγές της εφημερίδας «Πελοπόννησος της Δευτέρας», οι άνδρες της τοπικής ΕΛΑΣ πήραν ομολογουμένως αρκετά πράγματα, όπως dvd από τον γάμο της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη, από τη βάπτιση ενός εκ των τριών παιδιών της οικογένειας και κάποια ακόμα, το περιεχόμενο των οποίων σχετίζεται με ποδοσφαιρικούς αγώνες του Μάνου.

Τα φαρμακευτικά σκευάσματα που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αφορούν στο σύνολο τους συνταγογραφημένα φάρμακα που λάμβανε η 9χρονη Τζωρτζίνα και ό,τι υπήρχε στο φαρμακείο του σπιτιού -εκτός από Depon– αλλά και εισπνεόμενα σπρέι.

«Ήθελε με το ζόρι να μπει η Τζωρτζίνα στη ΜΕΘ για να πείσει τον Μάνο»

Είναι η αποκλειστική μαρτυρία στο Live News και τον Βασίλη Λαμπρόπουλο, νοσοκόμας με ρόλο κλειδί στο θρίλερ της Πάτρας

«Τυπική, τυπική. Διεκπεραιωτική για 20 λεπτά με μισή ωρίτσα, Δεν άλλαξε ποτέ ένα πάμπερς στο παιδί της, δεν έκανε τίποτα, τίποτα. Όπως σας το λέω. Μία αναρρόφηση, να της δείξουμε πώς θα το ταΐζει, τίποτα!  Δεν προσπαθούσε πολύ να μας πιάσει την κουβέντα, ούτε και εμείς με αυτήν για να πω την αλήθεια. Δεν μας άρεσε η συμπεριφορά της, η αύρα της, δεν ξέρω πώς να σας το πω. Είχαμε τυπικές σχέσεις το προσωπικό μαζί της.

Εννοώ ότι καθότανε μεν στο παιδί της δίπλα, αλλά το μυαλό της το είχε σε εμάς. Δηλαδή όταν δεν την κοιτάγαμε την πιάναμε με την άκρη του ματιού μας να μας κοιτάει, να μας παρατηρεί αν την κοιτάμε, έκοβε κίνηση, πώς να το πω… Είχε το νου της σε εμάς. Τι θα κάνουμε, αν την κοιτάμε, αν την παρακολουθούμε. Σίγουρα δεν μπορούσε να κάνει πράγματα στο παιδί εκεί στον χώρο τον δικό μας», δήλωσε η νοσοκομα στο Live News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Τζωρτζίνα έκανε μαγνητική με μέθη

Με την μαρτυρία της απαντάει στην προσπάθεια αντεπίθεσης από την πλευρά της μητέρας και θα πει πως το νοσοκομείο του Ρίου δεν νάρκωσε την Τζωρτζίνα.

«Να ξέρετε ότι στο παιδί στη μαγνητική δεν έκανε ολική αναισθησία, πήρε μία μέθη όπως δίνουμε να κάνει μία μικροεπέμβαση και μέσα στη μονάδα, ούτε καν να μπούνε χειρουργείο και τέτοια. Δεν πήρε ολική νάρκωση. Είμαστε άρρωστοι από πέρσι τον Απρίλιο και φοβόμασταν ότι δεν θα έβγαινε και ποτέ αυτή η ιστορία στο φως, δεν θα μάθαινε ποτέ κανείς τίποτα και θα κυκλοφορούσε ακόμα ανενόχλητη αυτή η γυναίκα. Δεν μπορούμε να συνέλθουμε.

Αυτό το παιδί το είχαμε αγαπήσει τόσο πολύ, το είχαμε σαν παιδί μας τρεις μήνες. Τρεις μήνες εκεί, κάθε μέρα, να το βλέπουμε, να του μιλάμε. Δηλαδή νομίζω ότι αυτό το παιδί αυτούς τους τρεις μήνες πήρε πολλή αγάπη και φροντίδα από το τμήμα όλο εκεί, από όλους εμάς όσο δεν πήρε δηλαδή από αυτήν τη γυναίκα, από αυτήν την αγκαλιά της μάνας. Είναι τραγικό αυτό που πέρασε αυτό το παιδί, το βασάνισε πάρα πολύ αυτή η γυναίκα. Δεν υπάρχει χειρότερος πόνος από το να μην μπορείς να κάνεις τίποτα να σώσεις ένα παιδί όταν και ο ίδιος είσαι γονιός και φέρνεις τον εαυτό σου σε αυτή τη θέση, δεν γίνεται. Είναι αβάσταχτος ο πόνος, είναι πολύ δύσκολη δουλειά», είπε.

Η μαρτυρία της νοσοκόμας για το πως η 9χρονη μπήκε στην ΜΕΘ

Η μαρτυρία της αποτυπώνει λεπτό λεπτό την νοσηλεία της Τζωρτζίνας, όσα υποστηρίζει προβληματίζουν για την σχέση μητέρας και κόρης.

«Η Τζωρτζίνα χρειαζόταν άνθρωπο 24 ώρες το 24ωρο. Καταλαβαίνετε πια ότι αφού είχε φύγει και ο Μάνος από το σπίτι ότι όλη η ευθύνη έπεφτε αποκλειστικά σε αυτήν. Θα έπρεπε να σηκώνει το παιδί, 20-22 κιλά, να το κάνει μπάνιο, είχε μεγάλη φροντίδα το παιδί, είχε μεγάλη ανάγκη. Εξαρτημένο πλήρως από τη μητέρα του πια, από όποιον το φρόντιζε».

Η νοσοκόμα θα είναι κάθετη στην καταγγελία της πως η Ρούλα Πισπιρίγκου ήθελε η κόρη της να πάει στην ΜΕΘ.

«Η παιδιατρική κλινική την βόλευε για να κάνει τα προπαρασκευαστικά επεισόδια και να πείσει και η ΜΕΘ την βόλευε για να πείσει τον Μάνο για τη σοβαρότητα της κατάστασης, ότι το παιδί είναι σοβαρά και μπήκε στη ΜΕΘ. Καταλαβαίνετε ότι για να μπει στη ΜΕΘ πρέπει να είναι ένα σοβαρό επεισόδιο, δεν μπαίνει κάτι που μπορεί να αντιμετωπιστεί στην κλινική κάτω, την παιδιατρική».

«Το παιδί δεν χρειαζόταν σύμφωνα με αυτό που βλέπαμε και με αυτό που ενημέρωναν οι γιατροί της παιδιατρικής τους γιατρούς της ΜΕΘ να μπει στην ΜΕΘ, δεν ήταν για ΜΕΘ. Όμως δεδομένου ότι καταλαβαίναμε κάπως τι συνέβαινε το παίρναμε το παιδί για να το προφυλάξουμε, πείτε το όπως θέλετε τώρα, δεν ξέρω. Εκεί την πάτησε η κυρία Πισπιρίγκου, δεν φτάνανε οι γνώσεις της μέχρι εκείνο το σημείο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποια η σχέση Ρούλας – Μάνου την εποχή της νοσηλείας

Η ίδια η νοσοκόμα θα μιλήσει και για την Ρούλα Πισπιρίγκου. Στο νοσοκομείο υποστηρίζει πως αναζητούσε τρόπο να έχει κοντά της τον Μάνο.

«Τα τελευταία γεγονότα του Ιανουαρίου, το παιδί μπήκε 17 Γενάρη σε εμάς και 26 έφυγε από εμάς για να πάει στην Αθήνα. Αρχικά στα πρώτα επεισόδια, δηλαδή γύρω στις 17 που ήρθε, ήθελε να έρθει σε εμάς απ’ ό,τι είπε για να έρθει ο Μάνος από την Αθήνα, το είπε αυτό το πράγμα, ήταν στην Αθήνα ο Μάνος. «Είμαι μόνη μου», «Δεν μπορώ», «Πρέπει να ‘ρθει και ο Μάνος από την Αθήνα», δεν μας έλεγε «Πρέπει να ΄ρθει γιατί τον θέλω εγώ», έβρισκε δικαιολογίας, προφάσεις…

Ότι «Πρέπει να ‘ρθει», «Είμαι μόνη μου, δεν μπορώ όλη μέρα μόνη μου στο νοσοκομείο», γιατί στην παιδιατρική ήταν η ίδια όλη μέρα μαζί με το παιδί της, ενώ στη ΜΕΘ δεν χρειαζόταν να είναι κανείς. Βέβαια στις 17 Γενάρη που μπήκε η Τζωρτζίνα στη ΜΕΘ, ο Μάνος ήρθε απευθείας από την Αθήνα», δήλωσε.

Συνταρακτικη κατάθεση της νοσοκόμας της Τζωρτζίνας

Στην μαρτυρία της θα συγκλονίσει με την αποκάλυψη πως στην Πάτρα από τον δεύτερο θάνατο είχαν υπάρξει δεύτερες σκέψεις για τον ρόλο της μάνας.

«Υπήρχε μία ένταση στο ζευγάρι, αυτό βλέπαμε και έξω που ήταν στον διάδρομο ας πούμε του νοσοκομείου, υπήρχε μία τεταμένη ατμόσφαιρα μεταξύ τους, δεν ήταν δηλαδή όπως ήταν το καλοκαίρι, όπου το καλοκαίρι είχε ενωθεί πάλι η οικογένεια, αυτό είναι σίγουρο ότι υπήρξαν σαν οικογένεια μαζί. Δεν ήταν σε αυτήν την φάση αυτή τη στιγμή, τον Ιανουάριο, όχι. Φεύγει ο Μάνος από το σπίτι και μην ξεχνάτε, είχαν πέσει αρκετές υποψίες τώρα επάνω της μετά τον δεύτερο θάνατο, υπήρχαν κάποιες υποψίες, άλλο που κάποιοι δεν τολμούσαν να τις ξεστομίσουν γιατί λέγανε «Πώς να τα πεις αυτά για μία μάνα;».

Πολλοί άνθρωποι χειρίστηκαν από τη συγκεκριμένη, είναι ένα πάρα πολύ ικανό άτομο. Πολύ ικανή για να σε ξεγελάσει και να καταφέρει… Δεν έχω γνωρίσει τέτοιον άνθρωπο που δεν είχε την απαραίτητη μόρφωση, συγγνώμη που το λέω αυτό, αλλά δεν το λέω υποτιμητικά, όμως ήταν πανέξυπνη. Τα είχε όλα σχεδιασμένα. Χειρίστηκε τόσο πολύ κόσμο, όλη την ιατρική κοινότητα, αστυνομία, όλη την κοινωνία της Πάτρας που την έβλεπε σαν μία χαροκαμένη μάνα και της συμπαραστάθηκαν και μετά τον δεύτερο θάνατο, της Ίριδας, του μωρού και τελικά κορόιδεψε και όλη την κοινωνία της Ελλάδας», ανέφερε σχετικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εντελώς διαφορετική είναι η εικόνα που φιλοτεχνεί για τον Μάνο.

«Ήταν ένας πατέρας ο οποίος ήταν βαθιά πληγωμένος από τον θάνατο των παιδιών του, έκλαιγε ο άνθρωπος. Τον έχω δει να κλαίει, καταρρέει, να ξημεροβραδιάζεται έξω στον διάδρομο αρκετό καιρό το πρώτο διάστημα της Τζωρτζίνας που ήρθε η Τζωρτζίνα εκεί, όμως ήταν ένας πατέρας μικρός 30 χρόνων, ο οποίος κάποια στιγμή ξύπνησε; Δεν ήθελε άλλο να ζήσει με αυτήν τη γυναίκα; Δεν ξέρω πώς να το πω. Ήθελε να κάνει τη ζωή του;

Ήταν εν μέρει απών από το σπίτι του και από τα παιδιά του, όχι πως δεν τα αγαπούσε, είδα λατρεία από τον Μάνο, είδα συναίσθημα, είδα να κλαίει για το παιδί του, να τον αγκαλιάζει, να τον φιλάει, να του τραγουδάει… Πράγματα που θα περίμενα να τα δω από τη μάνα, όχι από τον πατέρα. Όμως ήταν ένας πατέρας απών σαν ρόλος από το σπίτι».

Τα στοιχεία που δίνει στην έρευνα αυτή η μαρτυρία έρχονται να προσθέσουν και άλλα κομμάτια του παζλ στην εικόνα των αποκαλύψεων, κάνοντας ακόμα μεγαλύτερο το αδιανόητο σοκ.

Δείτε το σχετικό βίντεο

 

Στο γυμναστήριο το ζευγάρι 3 μήνες μετά τον θάνατο της Μαλένας

Στο Live News μίλησε ο Κώστας Βαβάτσικος, ο οποίος ήταν ο personal trainer της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, η 33χρονη ήρθε στο γυμναστήριο γύρω στις 25 με 30 Ιουνίου 2019 και στη συνέχεια ακολούθησε και ο Μάνος, ο οποίος ήθελε να προετοιμαστεί για το ποδόσφαιρο.

«Το πακέτο ήταν στα 150 ευρώ οι 10 συνεδρίες ο καθένας. Είχαν πάρει πακέτο, το μοιράζονταν κι όταν τελείωσε πήραν και δεύτερο, δεν θυμάμαι εάν πήραν και τρίτο. Είναι το πιο ακριβό πρόγραμμα που έχουμε», δήλωσε.

Σχετικά με την συμπεριφορά των γονιών, καθώς ο χαμός της Μαλένας ήταν πρόσφατος, δήλωσε: «Ο Μάνος μία φορά που μου είχε ανοιχτεί μου είχε πει για τον θάνατο της Μαλένας. Είχε βουρκώσει, είχε συγκινηθεί. Η Ρούλα ήταν παγωμένη, είχε το βλέμμα που είδαμε πρόσφατα στην τηλεόραση», είπε.

Δείτε το σχετικό βίντεο

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η συσχέτιση της ασθένειας της Τζωρτζίνας με τα προβλήματα του ζευγαριού

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Ρούλα Πισπιρίγκου, στην προσπάθειά της να δικαιολογήσει ορισμένες καταστάσεις, έχει πέσει σε αντιφάσεις.

Μία σημαντική είναι το γεγονός πως η 33χρονη ισχυρίστηκε ότι στο παιδιατρικό νοσοκομείο που νοσηλευόταν η Τζωρτζίνα υπήρχε κεταμίνη, κάτι που διαψεύδεται από τους γιατρούς, αφού η συγκεκριμένη ουσία βρίσκεται μόνο στις ΜΕΘ.

Εξίσου αβάσιμος ισχυρισμός της 33χρονης, είναι αυτός που επικαλέστηκε ότι κατά τη διάρκεια ανάνηψης της Τζωρτζίνας χρησιμοποιήθηκε κεταμίνη, κάτι που δε συνάδει με την αναισθητική χρήση του φαρμάκου.

Στο μικροσκόπιο μπαίνει πλέον, η κατάσταση της υγείας της Τζωτρζίνας και η σχέση του ζευγαριού, αφού σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στις 21 Μαρτίου του 2021, ημερομηνία θανάτου της Ίριδας, την προηγούμενη ημέρα είχε φύγει ο Μάνος Δασκαλάκης από το σπίτι.

Επιπλέον, την πρώτη περίοδο νοσηλείας της Τζωρτζίνας, ο Μάνος Δασκαλάκης είχε ξεκινήσει τη διαδικασία για την αίτηση διαζυγίου.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στις αρχές του 2022, η 33χρονη ξαφνικά αποφασίζει να κάνει μαγνητική ακτινογραφία στην 9χρονη, κάτι, που όπως ισχυρίστηκε η ίδια, ξεκίνησε μετά τα διαδοχικά επεισόδια του κοριτσιού.

 

Ανακοίνωση από το «Παίδων» για την κεταμίνη – «Δεν χορηγήθηκε από εμάς»

Ο διοικητής του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», Μανώλης Παπασάββας, διαψεύδειτους ισχυρισμούς της Ρούλας Πισπιρίγκου περί κεταμίνης και ιατρικού λάθους

Δείτε το βίντεο

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ