Κοινωνία

Αλεξανδρούπολη: Στην Πολωνία θα μεταφερθούν τα Αμερικανικά άρματα που ξεφόρτωσε ήδη το “LIBERTY KING”

Την Πολωνία έχουν ως τελικό προορισμό τα άρματα των Αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που μετέχουν στο ΝΑΤΟ και τα ξεφόρτωσε ήδη στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης το εντυπωσιακό οχηματαγωγό “LIBERTY KING” που κατέπλευσε χθες.

 

Όπως βλέπετε μάλιστα στην φωτογραφία του Evros-news.gr, η εκφόρτωση αρμάτων και άλλων στρατιωτικών οχημάτων συνεχίζονταν και χθες το βράδυ, προκειμένου να ολοκληρωθεί στον χώρο του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης. Όλα αυτά για την 3η φάση της επιχείρησης RSOM, δηλαδή υποδοχής/εκφόρτωσης φορτίου και και προοδευτικής μετακίνησης. Αυτό θα γίνει σιδηροδρομικώς από σήμερα μέσω Βουλγαρίας και Ρουμανίας αρχικά, ενώ στη 2η στάλθηκαν ήδη 3 πλήρεις σιδηροδρομικοί συρμοί στο δυτικό άκρο της Πολωνίας.

Στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης πριν το αμερικανικό μεταγωγικό πλοίο μεταφοράς στρατιωτικού υλικού «Liberty King» που κατέπλευσε χθες, σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη διακλαδική Νατοϊκή άσκηση «Atlantic Resolve 2022». Την αρχή έκανε πριν λίγες μέρες το βρετανικό οχηματαγωγό «Hartland Point» και ακολούθησε το γιγάντιο αμερικανικό «Liberty Passion».

 

 

 

 
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Φωτιά” άναψε στον Μακρόν ο Ερντογάν-Ενισχύσεις από τον γαλλικό στρατό έφθασαν στη Νέα Καληδονία που “ καίγεται” από άκρη σε άκρη

Οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες (DGSI) βλέπουν ξεκάθαρα πλεκτάνη πίσω από την εξέγερση από τις τουρκικές μυστικές...