Κοινωνία

Δίωξη για ανθρωποκτονία: Συνελήφθη η μάνα-Εξετάζεται ο ρόλος και άλλων δύο προσώπων

Δίωξη κατά Ρούλας Πισπιρίγκου για ανθρωποκτονία από πρόθεση της Τζωρτζίνας από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, Δ. Ελευθεριάνο

Από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθη πριν από λίγο δυνάμει εντάλματος, 33χρονη ημεδαπή για την υπόθεση ανθρωποκτονίας της 9χρονης κόρης της.

https://twitter.com/hellenicpolice/status/1509206746681720834?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1509206746681720834%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.pentapostagma.gr%2Fkoinonia%2F7079672_ektakti-exelixi-dioxi-gia-anthropoktonia-synelifthi-i-mana-upd

ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 

Δύο ακόμα πρόσωπα μπαίνουν στο κάδρο των αρχών για τον θάνατο των τριών κοριτσιών στην Πάτρα, μετά τη σύλληψη της μητέρας Ρούλας Πισπιρίγκου.

Τότε το κορίτσι είχε μπει χωρίς κανένα  λόγο στο νοσοκομείο, υπέστη αιφνιδιαστικά καρδιακή ανακοπή πάλι με τις ίδιες συνθήκες. Δηλαδή, η μητέρα είχε ζητήσει μονόκλινο δωμάτιο, είχε ψάξει αν υπήρχαν κάμερες στο δωμάτιο, είχε ειδοποιήσει αργά τους γιατρούς για να επέμβουν και να σώσουν την Τζωρτζίνα, το οποίο και κατάφεραν, είχε υπάρξει επίκληση καρδιολογικού προβλήματος που δεν διαπιστώθηκε ποτέ.

Σύμφωνα με το MEGA, πρόκειται για δύο συγγενικά πρόσωπα της κατηγορουμένης. Εξετάζεται, επίσης, με τον ίδιο τρόπο να έχει γίνει και το άλλο καρδιακό επεισόδιο, το οποίο οδήγησε στην εγκεφαλική βλάβη της Τζωρτζίνας τον Απρίλιο του 2021, την περίοδο που η σχέση του ζευγαριού ήταν ταραγμένη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνέντευξη σε τοπικό μέσο της Πάτρας, έδινε η Ρούλα Πισπιρίγκου την ώρα που οι αστυνομικοί εμφανίστηκαν στο σπίτι της στην Πάτρα.

Οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής μετέφεραν την 33χρονη από την Πάτρα, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και αμέσως μετά η κατηγορούμενη οδηγήθηκε στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών.

Όπως μετέδωσε στο Star στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, οι αστυνομικοί χτύπησαν την πόρτα στο σπίτι που μένει η Ρούλα Πισπιρίγκου. Αυτό ανέφερε και η αδελφή της, Δήμητρα, στις δηλώσεις που έκανε για ό,τι συνέβη το απόγευμα της Τετάρτης, 30 Μαρτίου.

Μάλιστα, η μητέρα των τριών παιδιών που πέθαναν στην Πάτρα έδινε τηλεφωνική συνέντευξη σε τοπικό μέσο και φάνηκε να ενοχλείται όταν είδε τους αστυνομικούς στην πόρτα της, ρωτώντας τι θέλουν, σύμφωνα με το Star, εκφράζοντας τη δυσφορία της για τις κατηγορίες εναντίον της.

Οι αστυνομικοί στο μεταξύ, ήταν από το πρωί έξω από το σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου, με την παρουσία τους να είναι διακριτική ενώ ήλεγχαν τον χώρο. Όταν πήραν την εντολή για την προσαγωγή της μητέρας, χτύπησαν την πόρτα του σπιτιού της. Της είπαν ότι πρέπει να τους ακολουθήσει για να δώσει κάποιες διευκρινίσεις στην Εισαγγελία. «Ναι είναι σωστό να δώσω κάποιες διευκρινίσεις για να λάμψει η αλήθεια» φέρεται να απάντησε εκείνη και τους ακολούθησε στο συμβατικό αυτοκίνητο που τους έφερε στην Αθήνα.

Οι αστυνομικοί ζήτησαν από τη Ρούλα Πισπιρίγκου μάλιστα να απενεργοποιήσει το κινητό της τηλέφωνο, γνωρίζοντας πόσο ενεργή είναι στα social media.

Στο μεταξύ, δεν της είχαν πει ότι πρόκειται για σύλληψη. Αυτό είναι κάτι που η Ρούλα Πισπιρίγκου έμαθε όταν έφτασαν στη ΓΑΔΑ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, ενώ μετά από αυτό, ενημερώθηκαν οι αστυνομικοί συντάκτες.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 

Δίωξη κατά Ρούλας Πισπιρίγκου για ανθρωποκτονία από πρόθεση της Τζωρτζίνας από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, Δ. Ελευθεριάνο.

Συγκεκριμένα η Εισαγγελία άσκησε πριν από λίγο ποινική δίωξη κατά της Ρούλας Πισπιρίγκου για ανθρωποκτονία από πρόθεση της Τζωρτζίνας. Οσονούπω αναμένεται να εκδοθεί και ένταλμα σύλληψής της.

Σύμφωνα με την πάγια διαδικασία, η Ρούλα Πισπιρίγκου αναμένεται πρώτα να οδηγηθεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών (ΓΑΔΑ) -όπου ενδεχομένως να βρίσκεται ήδη- και στη συνέχεια, αφού διαβιβαστεί στην Εισαγγελία η δικογραφία, να οδηγηθεί και η ίδια ενώπιον της εισαγγελέως.

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 

Με εντολή της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Αθηνών κας Παπαγεωργακοπούλου η Ρούλα Πισπιρίγκου, προσάγεται από την Πάτρα ατην Αθήνα.

Η μητέρα των τριών παιδιών μεταφέρεται συνοδεία αστυνομικών στην Αθήνα. Η Εισαγγελεία  αναμένεται να εξετάσει τη δικογραφία προκειμένου να αποφανθεί για την ποινική της μεταχείριση.

Οι εξελίξεις αυτές δρομολογήθηκαν μετά την φαρμακευτική ουσία που βρέθηκε στην Τζωρτζίνα που δεν περιλαμβανόταν στη φαρμακευτική της αγωγή. Για τα ευρήματα, ο καθηγητής τοξικολογίας στο ΑΠΘ Νίκος Ράικος ενημέρωσε σχετικά το Εγκλημάτων κατά Ζωής. Στη συνέχεια ολοκλήρωσε την έρευνα και την παρέδωσε στον Σωτήρη Μπουζιάνη ο οποίος αναμένεται να συντάξει την πλήρη ιατροδικαστική έκθεση και να την καταθέσει στο Εγκλημάτων κατά Ζωής.

Νωρίτερα σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, η Ρούλα Πισπιρίγκου έκανε λόγο για ανυπόστατες μαρτυρίες που έχουν υπάρξει τις τελευταίες ημέρες, και μάλιστα σημείωσε ότι «οι μάρτυρες δεν υπάρχουν καν σαν οντότητες».

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ