Κοινωνία

Χωρίς ρεύμα και αποκλεισμένο παραμένει το Καταφύγι από την κακοκαιρία του Ιανουαρίου (Βίντεο)

Χωρίς πρόσβαση και χωρίς ηλεκτροδότηση παραμένει το χωριό Καταφύγι, στον δήμο Βελβεντού από την κακοκαιρία του περασμένου Ιανουαρίου.

Οι κάτοικοι ανησυχούν, καθώς εξαιτίας της κακοκαιρίας, πολλά δένδρα, υπό το βάρος του χιονιού και τους ισχυρούς ανέμους, έπεσαν πάνω στις κολώνες του δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος και οι βλάβες δεν έχουν αποκατασταθεί. Σήμερα σχεδόν δύο μήνες μετά το χωριό παραμένει αποκλεισμένο και οι ντόπιοι δεν μπορούν να προσεγγίσουν στον γραφικό ορεινό οικισμό της Κοζάνης.

Τα πεσμένα δέντρα παραμένουν στο οδόστρωμα και τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ δεν μπορούν να προσεγγίσουν στην περιοχή. «Η ζημιά στο δίκτυο μεταφοράς είναι μεγάλη, έχουν πέσει  κολώνες και δεν έχουν αποκατασταθεί» τόνισε ο δήμαρχος Βελβεντού Μανώλης Στεργίου μιλώντας στην εκπομπή “Περίμετρος” της ΕΡΤ3. Τρεις νομοί της περιοχής συγκλίνουν σε ένα υπέροχο πετρόχτιστο χωριό με λιγοστούς κατοίκους, οι οποίοι δεν μπορούν να φτάσουν στα σπίτια τους και να ελέγξουν για τυχόν ζημιές ή να βρεθούν στον τόπο τους, όπως τόνισε στην εκπομπή ο κάτοικος Γιάννης Λέτσας.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ