Κοινωνία

Πάτρα: "Πρέπει να αξιολογηθούν ψυχολογικά και ψυχιατρικά οι γονείς"

«Ερευνάται και το ενδεχόμενο να υπήρξαν πράξεις ή παραλείψεις, οι οποίες θα έπρεπε να έχουνε διαπιστωθεί είτε από την εισαγγελία, είτε από την ιατρική κοινότητα αρχικά, στο βαθμό όπου θα είχανε δώσει «σήματα» ότι υπάρχει κίνδυνος και για τα άλλα δύο παιδιά» δήλωσε ο δικηγόρος, Γιάννης Μαρακάκης.

Στη συνέχεια, ο κ. Μαρακάκης τόνισε πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο επιστημονικές έρευνες σε εξέλιξη, «αν βρεθούν στοιχεία και από τις δύο πλευρές με κοινό παρονομαστή βγαίνει η εξίσωση, η οποία θα παρουσιαστεί σε αυτούς που μπορεί να θεωρηθούν υπεύθυνοι, θα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις και από κει και πέρα θα είναι εύκολο να ασκηθούν διώξεις».

Πρέπει να αξιολογηθούν ψυχολογικά και ψυχιατρικά οι γονείς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στη συνέχεια τοποθετήθηκε και ο διδάκτωρ Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θάνος Ασκητής, ο οποίος επισήμανε πως πρέπει να αξιολογηθούν ψυχολογικά και ψυχιατρικά τους γονείς και το περιβάλλον, τη συμπεριφορά τους, τη σχέση μεταξύ τους, εάν ήταν χρήστες, εάν είχαν συγκρουσιακό κλίμα.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να μελετήσουμε όλες τις συμπεριφορές που μπορούν να προκαλέσουν μια πιθανή αντίδραση θυμού,τιμωρίας ή εγκλήματος» συμπλήρωσε ο κ. Ασκητής.

«Πρέπει να εξαντλήσουμε όλες τις αξιολογήσεις, για να φτάσουμε σε ένα δίκαιο, το οποίο δεν είναι τι λέμε και γράφουμε στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, αλλά η πραγματικότητα των δεδομένων» τόνισε ο κ. Ασκητής.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

δενδιας
Ελληνοτουρκικά 0

Τους έκοψε τον ύπνο ο Δένδιας; Η Άγκυρα «αφρίζει» για τους πυραύλους στο Αιγαίο την ώρα που ο Ερντογάν ψάχνει σωσίβιο στο Κοράνι

Εκνευρισμός στα τουρκικά ΜΜΕ μετά τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Άμυνας. Το παραλήρημα Ερντογάν και η διπλωματική...
Dark Eagle
Μέση Ανατολή 0

Ο Τραμπ βγάζει τον «Σκοτεινό Αετό» από το κλουβί: Το αμερικανικό υπερόπλο των 15 εκατ. δολαρίων που ετοιμάζεται να χτυπήσει την «καρδιά» του Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση πιέζει για την παρθενική αποστολή του υπερηχητικού πυραύλου LRHW στη Μέση Ανατολή,...