Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Ελλάδα - Μαθητικές παρελάσεις: Με υπερηφάνια μπροστά από την εξέδρα των επισήμων (βίντεο - upd)

Πλήθος κόσμου βγήκε στους δρόμους για να απολαύσει τη μαθητική παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Μαθητές από τα σχολεία όλης της χώρας φορώντας άσπρες μπλούζες και μπλε παντελόνια τίμησαν την Ελληνική Επανάσταση και το θάρρος των Ελλήνων Αγωνιστών που έπειτα από 400 χρόνια κατάφεραν να αποτινάξουν τον τουρκικό ζυγό και να απελευθερώσουν τη χώρα.

Φέτος, το θάρρος των Ελλήνων πριν από 201 χρόνια αποκτά ξεχωριστή σημασία, καθώς η Ουκρανία βιώνει τη φρίκη του πολέμου εδώ και ένα μήνα.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, βρέθηκε στη μαθητική παρέλαση στην Φιλοθέη, όπου παρακολούθησε τους μαθητές του Δήμου.

Ο μικρός εύζωνας που έκλεψε τις εντυπώσεις στη Ρόδο – Δείτε βίντεο

Ο μικρός εύζωνας κρατώντας την ελληνική σημαία αντέδρασε με ιδιαίτερο ενθουσιασμό στις εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου 

Με τη στολή του εύζωνα ντύθηκε ένα μικρό παιδί στη Ρόδο, που φαίνεται ότι έδειξε ιδιαίτερο ενθουσιασμό, περιμένοντας την παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

Ο μικρός εύζωνας στην αρχή είχε πάνω του την ελληνική σημαία, την οποία στη συνέχεια κρατούσε τα χέρια του, κερδίζοντας το χειροκρότημα όσων βρίσκονταν στο σημείο, στο οποίο απάντησε με το δικό του χειροκρότημα.
 

https://twitter.com/GreekReporter/status/1507117946052792327?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1507117946052792327%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.protothema.gr%2Fgreece%2Farticle%2F1226057%2F25i-martiou-o-mikros-euzonas-pou-eklepse-tis-eduposeis-sti-rodo-deite-video%2F

Στην Θεσσαλονίκη

Η παρέλαση στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε με τους απογόνους των Μακεδονομάχων, που στο πέρασμά τους, κατάφεραν να συγκινήσουν τόσο εκείνους που στέκονταν πίσω από τα προστατευτικά κιγκλιδώματα, όσο και εκείνους που βρίσκονταν πάνω στην εξέδρα των επισήμων. Οι τελευταίοι μάλιστα σηκώθηκαν για να τους χειροκροτήσουν. Αμέσως μετά τη σκυτάλη στην παρέλαση πήραν οι μαθητές σχολείων. Τελευταίοι θα παρελάσουν άντρες από τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Το «Μακεδονία Ξακουστή» τραγούδησε στην παρέλαση και μπροστά από τους επίσημους ο Πανελλήνιος Σύλλογος Απογόνων Μακεδονομάχων «Παύλος Μελάς», αποσπώντας χειροκροτήματα τόσο των πολιτών όσο και των εκπροσώπων πολιτικών κομμάτων. Η παρέλαση ξεκίνησε αρχικά με τη μπάντα του δήμου Θεσσαλονίκης και συνεχίστηκε με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Απογόνων Μακεδονομάχων «Παύλος Μελάς».

Εκατοντάδες πολίτες που έχουν κατακλύσει τη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, ενώ η πλειονότητα κρατά σημαίες με τα εθνικά σύμβολα. Η παρέλαση συνεχίστηκε με σχολεία της Θεσσαλονίκης, αλλά και στρατιωτικά τμήματα από το Γ’ Σώμα Στρατού.

Την κυβέρνηση εκπροσωπεί ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, τη Βουλή η Έλενα Ράπτη, τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία η Δώρα Αυγέρη, το ΚΙΝΑΛ ο Χάρης Καστανίδης, ενώ το παρών δίνουν οι Απόστολος Τζιτζικώστας – Κωνσταντίνος Ζέρβας, Βούλα Πατουλίδου και βουλευτές των κομμάτων. Σε ισχύ βρίσκονται και τα μέτρα κατά του κορονοϊού, ενώ η Τροχαία έχει αποκλείσει παράπλευρους δρόμους έως το πέρας της παρέλασης. Δείτε τις εικόνες του thesstoday.gr…

https://youtu.be/yF3DLs-BTtg

 

https://youtu.be/LC4cMSN5zoU

 

https://youtu.be/QbMVFZta8a0

Μαθράκι: Μαθητής έκανε παρέλαση μόνος του και προκάλεσε συγκίνηση 

Ο 10χρονος Τάσος, που είναι ορμώμενος από τη Θεσσαλονίκη, αλλά γεννήθηκε και έζησε στη Γερμανία, με περισσή περηφάνια σήκωσε σήμερα τη γαλανόλευκη και παρέλασε, συνοδευόμενος από τη δασκάλου του, για την γιορτή της 25ης Μαρτίου, προκαλώντας δάκρυα χαράς σε όλους τους παρευρισκόμενους που τον καταχειροκρότησαν από την καρδιά τους.

Ο μικρός μαθητής τίμησε την εθνική μας επέτειο και προκάλεσε συγκίνηση για ακόμα μία φορά. Λίγο πριν κάνει παρέλαση στο Μαθράκι εμφανίστηκε στην ΕΡΤ μαζί με την μητέρα του. Όπως είπε εκείνη, τον χειμώνα οι κάτοικοι στο νησί είναι συνολικά 35. Ο γιος της, ο μικρός Τάσος, είναι ο μοναδικός μαθητής του σχολείου και έχει όλη την προσοχή της δασκάλας του. «Αυτό είναι και καλό και κακό. Από τη μια μοιάζει σαν ιδιαίτερο αλλά το παιδί δεν έχει παρέα από υπόλοιπα παιδιά.»

«Θα ήθελα να έχω φίλους» είπε σε εκείνο το σημείο ο 10χρονος Τάσος που ντύθηκε τσολιάς για να τιμήσει τους ήρωες της επανάστασης του 1821…

Μαθητική παρέλαση στο Ηράκλειο: Κοσμοσυρροή μετά από τρία χρόνια – Εικόνες από το κέντρο της πόλης

Το Ηράκλειο γιορτάζει και εκατοντάδες άτομα βρέθηκαν στην καρδιά της πόλης για να παρακολουθήσουν τη μαθητική παρέλαση

Λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι ξεκίνησε η μαθητική παρέλαση της εθνικής επετείου, της 25ης Μαρτίου, στο Ηράκλειο. Από νωρίς το πρωί πλήθος κόσμου, οικογένειες και μικρά παιδιά, βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης προκειμένου να παρακολουθήσουν την μαθητική παρέλαση.

Η παρέλαση έχει ως αφετηρία τη λεωφόρο Δημοκρατίας και συγκεκριμένα το ύψος του μνημείου Μάχης της Κρήτης και ακολουθεί την εξής διαδρομή: Από τη Λεωφόρο Δημοκρατίας στο ύψος του μνημείου Μάχης Κρήτης, συνέχεια προς πλατεία Ελευθερίας, οδό Αβέρωφ, οδό Έβανς (αριστερά μεγάλη Έβανς) και ολοκλήρωση στην Καινούρια Πόρτα-Καμάρες (Πύλη Ιησού). Δείτε τις εικόνες του cretapost.gr…

Συγκινητικές στιγμές στην Πάτρα: Παρήλασαν Ουκρανοί πρόσφυγες

Σημαιοφόρος της ομάδας μια γυναίκα με καταγωγή από την Ουκρανία

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στην Πάτρα  όταν Ουκρανοί πρόσφυγες  κρατώντας σημαίες  με μηνύματα για την ειρήνη συμμετείχαν στη σημερινή παρέλαση για την 25η Μαρτίου.

Όπως ανέφερε o πρόεδρος του συλλόγου Ελληνοουκρανικής Φιλίας «Ο Φάρος»  Μιχάλης Ροδόπουλος, οι ενήλικες από την Ουκρανία, ήρθαν ως πρόσφυγες στην πόλη μας καθώς και συμπολίτες μας με Ουκρανική καταγωγή.

Σημαιοφόρος της ομάδας, όπως αναφέρει το pelop.gr,  μια γυναίκα με καταγωγή από την Ουκρανία, και μία άλλη κρατάει το λάβαρο του Συλλόγου Ελληνοουκρανικής Φιλίας.

Eπίσης, με σημαία της Ουκρανίας διαστάσεων 4Χ4, που επάνω της αναγράφεται η φράση «Χαμένες Πατρίδες», η τετραμελής οικογένεια Καρατζά από τη Μαριούπολη, η μητέρα με τα τρία της παιδιά, που έχουν καταγωγή από την Πελοπόννησο, καθώς η οικογένεια του πατέρα φέρεται να έχει τις ρίζες της στην Επανάσταση του 1821.

Την ελληνική σημαία, επίσης διαστάσεων 4Χ4 κρατούν κατά τη διάρκεια της παρέλασης, τέσσερα ελληνόπουλα, δύο αγόρια και δύο κορίτσια που φοιτούν στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας, που αρχικά ήρθαν, σε επαφή με τον σύλλογο για να προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια και έκτοτε είναι δίπλα στους πρόσφυγες.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...