Κοινωνία

Κρήτη: Άφησαν το αυτοκίνητο στον «αυτόματο» και βρέθηκαν στο αντίθετο ρεύμα

Θεωρητικά το σύστημα διατήρησης λωρίδας ή lane assist, παρακολουθεί διαρκώς την πορεία του αυτοκινήτου και σε περίπτωση που αναγνωρίσει ότι ξεφεύγει από τη λωρίδα κυκλοφορίας χωρίς τη θέληση του οδηγού διορθώνει το τιμόνι.

Στην πράξη όμως στην Κρήτη… πολύ απέχουμε από το να μπορέσουμε να οδηγήσουμε ήσυχοι και με ασφάλεια με τη βοήθεια της τεχνολογίας, αφού οι άναρχες γραμμές στο οδόστρωμα είναι συχνό φαινόμενο.

“Αυτοκίνητο με σύστημα διατήρησης λωρίδας, σε ένα σημείο από Χανιά προς Κίσσαμο λίγο μετά το κόμβο του Γαλατά στο δρόμο έχουν αφήσει ένα ωραίο κολλάζ από γραμμές… Το σύστημα διάβαζε τις γραμμές και μας πήγαινε προς το αντίθετο ρέμα… Σε περίπτωση ατυχήματος θα πουν πάλι για αδιευκρίνιστες συνθήκες…”.

Ευτυχώς, αν ο οδηγός θέλει να παρακάμψει τη διόρθωση που κάνει το αυτοκίνητο στην πορεία του, αρκεί να ασκήσει μεγαλύτερη δύναμη στο σύστημα διεύθυνσης κι έτσι γλίτωσαν από τα χειρότερα οι επιβαίνοντες.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...