Κοινωνία

Πλειστηριασμοί ακινήτων: Έχουν ήδη αναρτηθεί 118.000 – Τι ισχύει με Πτώχευση και Εξωδικαστικό Μηχανισμό

Έχουν μεν «παγώσει» οι πλειστηριασμοί ακινήτων αλλά μόνο για τους ευάλωτους δανειολήπτες, για τους πολίτες δηλαδή με πολύ χαμηλό εισόδημα, όχι για τις υπόλοιπες κατηγορίες πολιτών, είπε το πρωί μιλώντας στην ΕΡΤ η δικηγόρος Άννα Κόρσανου.

  • Αν κάποιος έχει εισόδημα πάνω από 7.000 ευρώ τον χρόνο δεν θεωρείται ευάλωτος και εφόσον έχει χρέη, το σπίτι του μπορεί να βγει σε πλειστηριασμό και να το χάσει, είπε.
  • Σήμερα είναι αναρτημένοι 118.000 πλειστηριασμοί στο eauction. Από αυτούς 677 είναι προγραμματισμένοι για την επόμενη εβδομάδα.

Όταν έρθει σε κάποιον το ειδοποιητήριο πλειστηριασμού του ακινήτου του, τού ζητείται κάποια προκαταβολή, 10, 20 χιλιάδων.
Εάν δεν έχει να τα δώσει ο πλειστηριασμός προχωράει κανονικά, οι άνθρωποι ξεσπιτώνονται και πάνε και νοικιάζουν κάπου αλλού, είπε.

  • Υπάρχουν πολλά ένδικα βοηθήματα, αλλά πάρα πολλά από αυτά απορρίπτονται από το δικαστήριο, τόνισε η κ. Κόρσανου.

Άλλο μέσω αποφυγής του πλειστηριασμού, είναι η προσπάθεια ρύθμισης με την Εταιρεία Διαχείρισης Απαιτήσεων που κάνει τον πλειστηριασμό, αλλά θα πρέπει ο ιδιοκτήτης να έχει ρευστότητα και να καταβάλει άμεσα μια προκαταβολή 10, 20 χιλιάδων.

  • Υπάρχει ακόμα η λύση της πτώχευσης, που κατά την γνώμη μου έχει πάρα πολλά θετικά και την επιλέγουν άνθρωποι μικρότερης ηλικίας, είπε η κ. Κόρσανου.

Σχετικά με την πλατφόρμα του Εξωδικαστικού Μηχανισμού έχει φτιαχτεί μια γραμμή τηλεφωνικής υποστήριξης για τους συμβούλους των δανειοληπτών ώστε να ξεπερνιούνται οι τεχνικές δυσκολίες και να βγαίνουν τα πρώτα αποτελέσματα.

  • Με τον Εξωδικαστικό Μηχανισμό το χρέος δεν διαγράφεται απλά επιμηκύνεται η περίοδος αποπληρωμής. Οι άνθρωποι που προσδοκούσαν μεγάλα κουρέματα δεν θα τα δούνε, διευκρίνισε.

Τα χρέη διαγράφονται εντελώς για ανθρώπους που δεν έχουν καθόλου, ή έχουν πολύ μικρή ακίνητη περιουσία, κατέληξε η κ. Κόρσανου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...