Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Άγιος Παντελεήμονας: Επεισόδιο με πυροβολισμούς σε μπαρ–Κατασχέσεις όπλων και συλλήψεις (upd)

Οι τρεις συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Νεότερη ενημέρωση 

Σε… πεδίο μάχης μετατράπηκε λίγο μετά τις 23:00 το βράδυ του Σαββάτου ένα καφέ μπαρ στην πλατεία του Αγίου Νικολάου, στο κέντρο της Αθήνας, με έναν 33χρονο Αφγανό να πυροβολεί με πιστόλι αρχικά στον αέρα και στη συνέχεια εναντίον ενός 17χρονο από τον Λίβανο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άνδρες είχαν προσωπικές διαφορές καθώς ο 33χρονος φέρεται να είχε απειλήσει ξανά τον 17χρονο με μαχαίρι, προκειμένου να του αποσπάσει χρηματικό ποσό. Μετά από περίπου 20 λεπτά κοινής παρουσίας στο καφέ μπαρ, ο 33χρονος έβγαλε ένα πιστόλι και πυροβόλησε αρχικά μία φορά στον αέρα και στη συνέχεια 2 φορές προς το μέρος του 17χρονου κι ενός φίλου του που ήταν μαζί.

Στο σημείο κλήθηκε η Αστυνομία και οι άνδρες της Άμεσης Δράσης και της ΟΠΚΕ συνέλαβαν συνολικά τρία άτομα: τον Αφγανό… πιστολέρο και δύο ακόμη ομοεθνείς του ηλικίας 20 ετών (σ.σ. γυναίκα προσωρινά υπεύθυνη του καταστήματος), καθώς έκλεισαν τις πόρτες του καταστήματος για να μην βγει έξω ο ανήλικος Λιβανέζος και ο φίλος του.

Το πιστόλι βρέθηκε κρυμμένο σε καλάθι απορριμμάτων

Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο κατάστημα, εντόπισαν επιμελώς κρυμμένο σε καλάθι απορριμμάτων στο μπάνιο ένα πιστόλι τύπου Tokarev με τρεις σφαίρες. Επίσης, κάτω από το τραπέζι όπου κάθονταν ο 33χρονος Αφγανός με τον 20χρονο ομοεθνή φίλο του, βρέθηκαν ένα μαχαίρι με λάμα μήκους 20 εκατοστών και τρεις κάλυκες από πυροβόλο όπλο. Επίσης, στο πάσο του DJ, βρέθηκε επιμελώς κρυμμένο ανάμεσα στον εξοπλισμό ένα ακόμη πιστόλι μάρκας CZ με 10 σφαίρες. Εντός του καταστήματος εντοπίστηκαν και δύο σουγιάδες.

Οι τρεις συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Αρχικό κείμενο 

Ένοπλη συμπλοκή μέσα σε καφέ-μπαρ στον Άγιο Παντελεήμονα σήμανε συναγερμό στην Ελληνική Αστυνομία.

Το σοβαρό επεισόδιο έλαβε χώρα το βράδυ του Σαββάτου, όταν ένας 33χρονος Αφγανός, θαμώνας του μαγαζιού, πυροβόλησε με πιστόλι αρχικά στον αέρα και κατόπιν σε βάρος 17χρονου από τον Λίβανο. Στη συνέχεια ο δράστης μαζί με έναν 20χρονο συνεργό του, απέκλεισαν την πόρτα του καφέ-μπαρ, για να αποκλείσουν την έξοδο των θαμώνων από αυτό.

Από την έρευνα προέκυψε ότι ο 33χρονος ένοπλος εκβίαζε τον 17χρονο για να του αποσπάσει χρήματα. Μάλιστα στο παρελθόν τον είχε χτυπήσει για να καταφέρει το σκοπό του. Φαίνεται ότι ο 17χρονος δεν ήθελε να υποκύψει στους εκβιασμούς και έτσι μπήκε στο στόχαστρο του δράστη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο καφέ-μπαρ έσπευσε μετά το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς κλιμάκιο της ΟΠΚΕ και της Άμεσης Δράσης. Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στον 33χρονο και τον 20χρονο συνεργό του. Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε εντός του καταστήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: πιστόλι με 3 φυσίγγια, πιστόλι με 10 φυσίγγια μαχαίρι, 2 σουγιάδες, 3 κάλυκες και θραύσμα από βλήμα.

Οι συλληφθέντες (ο 33χρονος και ο 20χρονος συνεργός του), με τη δικογραφία που σχηματίστηκε από το Τ.Α. Αγίου Παντελεήμονα, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές