Κοινωνία

Φωκίδα: Του άρπαξαν 24.000 ευρώ μέσω διαδικτυακής απάτης

Ένας αγρότης προσπάθησε να πουλήσει μέσω αγγελίας σε ιστοσελίδα τον κουβά ενός αγροτικού μηχανήματος και κατάφεραν να τον εξαπατήσουν, αποσπώντας τους προσωπικούς τραπεζικούς κωδικούς και να του αρπάξουν 24.200 ευρώ.

Ταυτοποιήθηκαν έξι άτομα

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της Αστυνομίας, στο πλαίσιο της ενδελεχούς έρευνας, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας συνολικά έξι ατόμων – μελών εγκληματικής ομάδας και συγκεκριμένα πέντε Ελλήνων (δύο ανδρών και τριών γυναικών), καθώς μίας αλλοδαπής, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Ειδικότερα οι δράστες, κατόπιν τηλεφωνικών επικοινωνιών, με το πρόσχημα αγοράς κουβά αγροτικού μηχανήματος, για το οποίο ο παθών είχε αναρτήσει αγγελία πώλησης σε ηλεκτρονική ιστοσελίδα, κατάφεραν να αποσπάσουν προσωπικούς τραπεζικούς κωδικούς του και ακολούθως προέβησαν διαδοχικά σε (9) εξερχόμενα εμβάσματα, συνολικού χρηματικού ποσού (24.200) ευρώ, από τραπεζικό λογαριασμό του παθόντα, σε λογαριασμούς με δικαιούχους πέντε εκ των ανωτέρω δραστών.

Σημειώνεται ότι, όπως προέκυψε, η χρησιμοποιηθείσα τηλεφωνική σύνδεση, με δικαιούχο - κάτοχο τον έκτο μέλος – συνεργό τους, ταυτίζεται με υποθέσεις άλλων απατών που διαπράχθηκαν την 06-09-2021 και καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Μουδανιών Χαλκιδικής και την 08-09-2021 και καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Αμυνταίου Φλώρινας.

Την προανάκριση διενήργησε με μεθοδικότητα το Αστυνομικό Τμήμα Ευπαλίου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εθνικά θέματα 0

Τι έγινε τελικά με την σύλληψη του Έλληνα Αστυνομικού-Οι Ισραηλινοί επέβαλαν την παρουσία στον Πανάγιο Τάφο Γεωργιανών διπλωματών παραβιάζοντας τα πρωτόκολλα

Το επεισόδιο έγινε όταν τα μέλη της ελληνικής διπλωματικής αποστολής αντέδρασαν επειδή στο θεωρείο που έχει ορίσει το...