Κοινωνία

Σέρρες: Χαμός και εντάσεις για τις συντάξεις - «Εντολές εκτελώ κύριε»

Η απελπισία των συνταξιούχων στις Σέρρες καταγράφεται και στην κάμερα. Όπως καταγγέλλουν προσπαθούσαν για μέρες να έρθουν σε επικοινωνία με τον ΕΦΚΑ, αλλά το τηλέφωνο δεν σήκωνε κανείς, όσες φορές και αν προσπάθησαν. Κάποιοι πήραν την απόφαση να πάνε στα γραφεία του ΕΦΚΑ Σερρών, με τους υπαλλήλους να προσπαθούν μάταια να τους ηρεμήσουν. Και για τους ίδιους άλλωστε, η δουλειά χωρίς τα απαραίτητα μέσα, είναι κάτι παραπάνω από δύσκολη.

Ένας υπολογιστής με ίντερνετ σε ολόκληρο τμήμα. Ο λόγος για τον ΕΦΚΑ Σερρών όπου οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να χρησιμοποιούν τον υπολογιστή του διευθυντή και να βάζουν χρήματα από την τσέπη τους για τον εκτυπωτή και το τόνερ. Το αποτέλεσμα είναι να καθυστερούν οι συντάξεις και να σχηματίζονται ουρές, όπως καταγγέλλουν στην κάμερα συνταξιούχοι που μάλιστα έκαναν ακόμα και 65 χλμ. για να φτάσουν στο ΙΚΑ Σερρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι πολίτες σχηματίζουν ουρά που φτάνει κάτω από τις σκάλες στο κτίριο των Σερρών. Τα τηλέφωνα δεν απαντούν και έτσι ένας Σερραίος αναγκάστηκε να ταξιδέψει 65 χλμ, συγκεκριμένα από τη Ροδόπολη, για να έρθει από κοντά.

Ο πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας συλλόγων εργαζομένων στο ΕΦΚΑ μιλώντας στο epiloges.tv, εξήγησε ότι οι συντάξεις καθυστερούν γιατί υπάρχει μόνο ένας υπολογιστής με ίντερνετ σε ολόκληρο το τμήμα των Σερρών. Το λογισμικό των υπολογιστών είναι του 2018 και ο εκτυπωτής λειτουργεί με τόνερ που αγοράζουν οι εργαζόμενοι με δικά τους χρήματα.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Φωτιά” άναψε στον Μακρόν ο Ερντογάν-Ενισχύσεις από τον γαλλικό στρατό έφθασαν στη Νέα Καληδονία που “ καίγεται” από άκρη σε άκρη

Οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες (DGSI) βλέπουν ξεκάθαρα πλεκτάνη πίσω από την εξέγερση από τις τουρκικές μυστικές...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Ο Ζελένσκυ σε πανικό: Μία ρωσική τεθωρακισμένη Μεραρχία κινείται ανεξέλεγκτα στο Χάρκοβο ενώ συναντώνται Πούτιν και Σι Τζινπίνγκ (Βίντεο)

ΟΙ Ρώσοι προελαύνουν σε Ζαπορίζιε Χερσώνα και Ντιεπρπετρόφσκ-Αλεξάνντερ Ζιμόφσκυ : Οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν...