Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Πάτρα: «Η μητέρα ζήτησε καθυστερημένα ιατρική βοήθεια – Η Μαλένα είχε ήδη μελανιάσει», λένε γιατροί - Νέα δεδομένα

Κορυφώνεται η αγωνία για τον θάνατο των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα, ενώ όλο και περισσότερες, κρίσιμες πληροφορίες έρχονται στο φως καθημερινά.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Live News του MEGA ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», Βασίλης Λαμπρόπουλος, για τον θάνατο του πρώτου παιδιού, της 3,5 ετών Μαλένας που έπασχε από λευχαιμία, η 33χρονη μητέρα καθυστέρησε τουλάχιστον πέντε λεπτά να ενημερώσει τους γιατρούς,για την ανακοπή την οποία υπέστη η μικρή, καθώς το σώμα της, όταν έφθασαν οι γιατροί, ήταν ήδη μελανιασμένο.

Οι γιατροί του Νοσοκομείου «Ελπίς» στην Αθήνα, όπου απεβίωσε το μεσημέρι της 13ης Απριλίου του 2019 η μικρή Μαλένα, αρνούνται τις αιτιάσεις της μητέρας ότι καθυστέρησαν να φτάσουν στο παιδί για να το βοηθήσουν και ότι δεν κατανόησαν την ασθένειά της. Αντίθετα, υποστηρίζουν ότι υπήρξε άμεση παρέμβασή τους.

Υπενθυμίζεται ότι οι γονείς των παιδιών είχαν υποβάλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τον θάνατο της Μαλένας, η οποία, ωστόσο, μπήκε στο αρχείο, καθώς δεν βρέθηκε κάτι μεμπτό στις ενέργειες των γιατρών και νοσηλευτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέα ανάρτηση που σοκάρει

Την ίδια ώρα, ερωτήματα προκαλεί ακόμη μία ανάρτηση της μητέρας, λίγες μέρες μετά τον θάνατο της μικρής Μαλένας και, συγκεκριμένα στις 23 Απριλίου του 2019, στην οποία η 33χρονη γυναίκα δίνει «οδηγίες» στα μέλη ενός γκρουπ, στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, για την… «τέλεια σούπα».

Συγκεκριμένα, κάποια άλλη χρήστρια-μέλος του γκρουπ έδειχνε ένα ψάρι σε φωτογραφίες, ρωτώντας τα υπόλοιπα μέλη εάν γνωρίζουν «τι ψάρι είναι αυτό».

Εντυπωσιάζει το γεγονός, λοιπόν, ότι εκείνη που έσπευσε να απαντήσει, δίνοντας και συμβουλές για «τέλεια σούπα» είναι η μητέρα της Μαλένας, που είχε φύγει από τη ζωή μόλις λίγες ημέρες πριν…

Όπως έγραψε η μητέρα των παιδιών σε αυτή την ανάρτηση:

«Λουπος ή αλλιώς Μουσταφάς ή αλλιώς ποντίκι. . Τρία ονόματα τέλεια σούπα..παρόμοιο του βακαλάου αλλά πολύ πιο νόστιμο.. Λίγα κόκκαλα».

 

Όπως σχολίασε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, μιλώντας στον Νίκο Ευαγγελάτο, όλα αυτά συνδυάζονται «με τα ήξεις αφήξεις ‘έχω καρκίνο, δεν έχω καρκίνο’, όταν ανέβασε περί καρκίνου εννοούσε κάποια συγγενή, όπως είπε η αδελφή της».

Και προσέθεσε: «Να πούμε λοιπόν ότι πολύ καλοί γιατροί στο νοσοκομείο ‘Ελπίς’ ανέφεραν ότι αυτό τους έλεγε στο νοσοκομείο, ότι ‘έχω καρκίνο και καταλαβαίνετε τι έχω πάθει’ και είχε ανοίξει σχετική συζήτηση ότι εκείνη έπασχε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όταν ζητούσε συμβουλές για «ταβερνάκια και χαλαρό ποτάκι»

Δεν είναι η πρώτη φορά που σοκάρουν οι αναρτήσεις της μητέρας σε γκρουπ στα social media.

Και πάλι σε σύντομο χρονικό διάστημα – μόλις δύο μήνες – από τον χαμό της μικρής Μαλένας, η μητέρα ζητούσε συμβουλές για… ταβερνάκια στην Καστοριά, όπου θα πήγαινε τριήμερο.

Συγκεκριμένα, στις 12 Ιουνίου 2019 (σ.σ. η Μαλένα πέθανε στις 13 Απριλίου 2019) ζητά πληροφορίες για το πού μπορεί να βρει ταβερνάκια και μαγαζιά για ένα χαλαρό ποτό στην Καστοριά, σύμφωνα με την εκπομπή TLive του Alpha.

«Καλησπέρα σας… στις 21 του μήνα μέχρι 23 θα πάω στην Καστοριά. Υπάρχουν μανούλες από εκεί να μου προτείνουν μαγαζάκια για φαγητό, ταβερνάκια και για χαλαρό ποτάκι; Σας ευχαριστώ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιατί οι γονείς των κοριτσιών αρνήθηκαν την ψυχιατρική βοήθεια

Η μητέρα σε συνέντευξή της είχε δηλώσει πρόθυμη να εξεταστεί από κάποιον ψυχολόγο ή ψυχίατρο για να διαπιστωθεί εάν πάσχει από το Σύνδρομο Μινχάουζεν διά αντιπροσώπου.

Ωστόσο, όπως αποκάλυψε ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος, όταν είχε εισαχθεί η Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο της Πάτρας, υπήρξε μία προσέγγιση από τους γιατρούς του νοσοκομείου για να επισκεφθούν οι γονείς κάποιον ψυχολόγο. Οι ίδιοι φαίνεται πως πραγματοποίησαν μία συνεδρία με κάποιον ειδικό, ωστόσο στη συνέχεια δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν να συνεχίσουν.

 

Ο θάνατος της μικρής Μαλένας

Το LIVE NEWS βάζει στο μικροσκόπιο όλα όσα έχουν καταθέσει οι γονείς για τον θάνατο της μικρής Μαλένας και προβληματίζουν τους αξιωματικούς της αστυνομίας που έχουν στα χέρια τους, το καυτό φάκελο της υπόθεσης.

Γυρίζουμε στο 2019. Τότε που έσβησε η Μαλένα. Με τους γονείς να περιγράφουν τα όσα έγιναν στο νοσοκομείο από μια εντελώς διαφορετική σκοπιά ο καθένας.

Από τη μια ο πατέρας που κάνει λόγο για άψογη στάση γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού και από την άλλη η μητέρα που όχι μόνο αφήνει αιχμές αλλά τονίζει όπως θα δούμε, ότι το προσωπικό καθόταν και στη συνέχεια, τις πιο κρίσιμες στιγμές, δεν γνώριζε τι έπρεπε να κάνει…

«Οι γιατροί ήταν πολύ καλοί όλοι τους, όλοι τους, δεν μπορώ να πω ότι ήταν κάποιο λάθος. Ούτε να ρίξουμε ευθύνες ειδικά, αυτοί οι άνθρωποι είναι άγιοι, είναι άγιοι. Ένα μεγάλο ευχαριστώ μόνο μπορούμε να πούμε σ’ αυτούς τους ανθρώπους, ούτε να τους ρίξουμε ευθύνη, ούτε τίποτα» ανέφερε ο πατέρας των παιδιών.

Τι ανέφερε η μητέρα

Προσέξτε τώρα την περιγραφή της 33χρονης για τις τελευταίες στιγμές της Μαλένας. «Της μίλησα, της φώναξα “Μαλένα, Μαλένα” της πήρα από τα χέρια τα πανάκια που είχε ως συνήθεια να κρατά στον ύπνο της και έτρεξα στο δωμάτιο των νοσηλευτών να τις φωνάξω. Δεν τις βρήκα. Πήγα στο δωμάτιο των γιατρών και πάλι δεν βρήκα κανέναν. Σε κάποιο δωμάτιο άκουσα φωνές και έτρεξα. Ήταν εκεί και καθόντουσαν, τους είπα “τρέξτε το παιδί μου κάτι έπαθε και η αντλία χτυπάει. Μου είπαν “ησύχασε δεν είναι τίποτα” τους λέω “τρέξτε” και μπήκαμε δωμάτιο» ανέφερε.

Η μητέρα συνεχίζει στην κατάθεσή της και περιγράφει τα όσα έγιναν στο δωμάτιο με τη γιατρό όπως λέει να βρίσκεται σε αδράνεια και τους νοσηλευτές να τηλεφωνούν για να τους πουν τι πρέπει να κάνουν… «Η γιατρός την κοιτούσε με απορία και αδράνεια, με αποτέλεσμα να την πιάσω από το μπράτσο και να της πω: “τι κάνεις, θα ενεργοποιηθείς; Το παιδί πεθαίνει, δεν το βλέπεις;” Δεν έγινε άμεσα ΚΑΡΠΑ ούτε ανάνηψη. Κάλεσαν την ΜΕΘ του Αγλαΐα να πάρουν οδηγίες για ένεση ενδοκάρδιας αδρεναλίνης και ατροπίνης. Με ρωτούσαν τα κιλά της κι έφερναν το ένα οξύμετρο πίσω από το άλλο, γιατί δεν λειτουργούσαν» πρόσθεσε.

Άλλη εικόνα δίνει ο πατέρας

Από την άλλη ο πατέρας εκείνο το διάστημα δίνει μια εκ διαμέτρου αντίθετη εικόνα τόσο για τους γιατρούς όσο και για τους νοσηλευτές και σε δεύτερη συνέντευξή του. «Οι γιατροί κάναν ότι μπορούσαν, το παιδί ήταν μια χαρά. Ακόμα και η διευθύντρια όταν το έμαθε, που έλειπε από το νοσοκομείο, έτρεξε κατευθείαν και πήγε πάνω από το παιδί και του λέει “γιατί σε εσένα”» ανέφερε.

Η τελείως άλλη οπτική της μητέρας για τις εικόνες στο νοσοκομείο αποτυπωνόταν και στη μήνυση κατά παντός υπευθύνου που είχε ασκήσει, η οποία την περασμένη Παρασκευή απορρίφθηκε…

«Επιθυμώ να γίνει λεπτομερής έρευνα για τις συνθήκες του θανάτου της κόρης μου και να μας γνωρίσουν τα ακριβή αίτια. Επιθυμώ την ποινική δίωξη παντός υπευθύνου για τον θάνατο της κόρης μου» τόνιζε.

Όπως αποκάλυψε το LIVE NEWS στην ιατροδικαστική εξέταση αναφερόταν ως πιθανή αιτία θανάτου η καρδιακή ανακοπή, ενώ είχαν βρεθεί και δύο μικροεκδορές στη ρινική χώρα του αδικοχαμένου παιδιού.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία οι Αρχές έχουν καταλήξει πως δεν υπήρξε ιατρικό λάθος ή αμέλεια που να σχετίζεται με τον θάνατο της Μαλένας, και έθεσαν την μήνυση της μητέρας κατά παντός υπευθύνου προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια του θανάτου του κοριτσιού στο αρχείο.

 

Ειδικός στη γλώσσα του σώματος εντόπισε «περίεργα σημεία» στη συνέντευξη που έδωσαν οι γονείς

Όπως ισχυρίζεται, υπάρχει «σοβαρή απόκλιση αναμενόμενων συμπεριφορών με αυτή που παρουσιάζεται» στη συνέντευξη που έδωσαν οι γονείς

Την ώρα που βγαίνουν συνεχώς νέα στοιχεία για την υπόθεση με τους θανάτους των τριών παιδιών της οικογένειας στην Πάτρα, ο Μάριος Βογιατζής, ειδικός στη γλώσσα του σώματος, σχολίασε τη συνέντευξη που έδωσαν οι γονείς την περασμένη εβδομάδα.

Όπως είπε χαρακτηριστικά (Alpha) ο κ. Βογιατζής, εντόπισε «30 σημεία περίεργα» στα οποία υπάρχει «σοβαρή απόκλιση αναμενόμενων συμπεριφορών με αυτή που παρουσιάζεται» στη συνέντευξη που έδωσαν οι γονείς.

Αφού στάθηκε στην παντελή έλλειψη εκδήλωσης θλίψης και οδύνης, στη συνέχεια σχολίασε ότι δεν υπάρχουν σαφείς απαντήσεις σε κρίσιμες ερωτήσεις. «Όπως για παράδειγμα στην ερώτηση του δημοσιογράφου »Ρούλα, έχεις σχέση με το θάνατο των παιδιών σου;» αρχίζει μία περιγραφή και καταλήγει σε ερώτηση »πώς είναι δυνατόν να έχω κάνει κάτι τέτοιο». »Μα αυτή ήταν η ερώτηση» σχολίασε ο Μάριος Βογιατζής.

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι -σύμφωνα με μελέτες- οι αξιόπιστες απαντήσεις θα ήταν «όχι» ή μία επίθεση στον δημοσιογράφο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ