Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Φλεγόμενο πλοίο - Κέρκυρα: Διασωληνώθηκε ο ένας εκ των δύο διασωθέντων - Εκτός λίστας ο ένας - 12 οι αγνοούμενοι

Νέα δεδομένα της τελευταίας στιγμής για το φλεγόμενο πλοίο Euroferry Olympia στα ανοιχτά της Κέρκυρας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση από το υπουργείο Ναυτιλίας «από τους δυο απεγκλωβισθέντες αλλοδαπούς επιβαίνοντες, ο ένας δεν περιλαμβάνεται στην επίσημη λίστα επιβατών και οι έρευνες συνεχίζονται για 12 αγνοούενους και όχι 11».

Ειδικότερα, ο ένας εκ των δυο διασωθέντων ήταν Αφγανός πρόσφυγας και όχι Τούρκος οδηγός. Σημειώνεται ότι τα δυο άτομα εντοπίστηκαν νωρίτερα σήμερα και με Super Puma έγινε η διάσωσή τους.

Νωρίτερα

Σώοι εντοπίστηκαν από άνδρες της ΕΜΑΚ δύο οδηγοί που βρίσκονταν εγκλωβισμένοι στο φλεγόμενο πλοίο Euroferry Olympia κοντά στην Κέρκυρα. Πρόκειται για έναν Τούρκο κι έναν Βούλγαρο που αφού σώθηκαν, παρέμειναν για λίγη ώρα στο κατάστρωμα προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια απομακρύνθηκαν από το πλοίο με super puma.

Σε βίντεο που δημοσίευσε το ΣΚΑΙ αποτυπώνεται η δραματική διάσωση με το ελικόπτερο να πετά πάνω από το κατάστρωμα του πλοίου, που η φωτιά έχει μετατρέψει σε άμορφη σιδερένια μάζα.

Αγωνία για τους αγνοούμενους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνεχίζουν να υπάρχουν 11 αγνοούμενοι από το φλεγόμενο πλοίο. Ο συνολικός αριθμός των διασωθέντων, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, είναι 278. Σημειώνεται πως ανάμεσα σε όσους διασώθηκαν ήταν και ένας παράτυπος μετανάστης. Τρεις Έλληνες είναι ανάμεσα στους αγνοούμενους, ανάμεσά τους ένας άνδρας 63 ετών, οδηγός φορτηγού, σύμφωνα με το Mega.

Ειδικότερα, ανάμεσα στους αγνοούμενους είναι τρεις Έλληνες, 9 Βούλγαροι, ένας Τούρκος και ένας Λιθουανός. Οι πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρον ακόμη ότι οι περισσότεροι είναι ιδιοκτήτες ή οδηγοί φορτηγών.

Διασωληνώθηκε ο ένας από τους δύο διασωθέντες του Euroferry Olympia.

Πρόκειται για τον 65χρονο Βούλγαρο οδηγό που είχε εγκλωβιστεί στο γκαράζ του φλεγόμενου πλοίου.

Οι γιατροί του νοσοκομείου Κέρκυρας έκριναν αναγκαία τη διασωλήνωσή του, καθώς είχε πολύ χαμηλό ph στο αίμα.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ