Κοινωνία

Καθυστερήσεις στην απονομή της Δικαιοσύνης: 34 μήνες μετά την εκδίκαση και δεν έχει εκδοθεί απόφαση από Πρωτοδικείο

Οι καθυστερήσεις στην απονομή της Δικαιοσύνης και ειδικά οι ατέρμονες καθυστερήσεις στην έκδοση αποφάσεων δεν έχει φραγμούς πλέον.
Ενδεικτικό παράδειγμα των καθυστερήσεων είναι μια αστική υπόθεση η οποία από την ημέρα συζήτησης στο Πρωτοδικείο Αθηνών έχουν περάσει 34 μήνες και δεν έχει ακόμα εκδοθεί απόφαση. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να παρέμβει ακόμη μια φορά ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, μετά από σχετική καταγγελία Αθηναίου δικηγόρου.

Η υπόθεση αφορούσε δανεισμό 200.000 ευρώ που έγινε το 2002 και τα δανεικά ουδέποτε επιστράφηκαν παρά τα εξώδικα κ.λπ. που αντηλλάγησαν μεταξύ των διαδίκων. Ειδικότερα, η υπόθεση συζητήθηκε στις 18.4.2019 στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, χωρίς μέχρι τώρα να έχει εκδοθεί απόφαση, παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει από τότε σχεδόν τρία χρόνια (34 μήνες για την ακρίβεια).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Ο δικηγόρος που χειρίστηκε την υπόθεση έκανε σχετική καταγγελία στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών. Ο τελευταίος απέστειλε για τα περαιτέρω έγγραφη αναφορά στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου Μαρία Γεωργίου, στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα και στην πρόεδρο του συμβουλίου επιθεώρησης των δικαστηρίων και δικαστικών λειτουργών, αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου Μαρία Νικολακέα. Παράλληλα, ο ΔΣΑ κοινοποίησε την επίμαχη αναφορά στον υπουργό Δικαιοσύνη Κωνσταντίνο Τσίαρα.

Στην αναφορά του ο ΔΣΑ καταγράφει όλη τη διαδρομή της επίμαχης υπόθεσης, τους διαδίκους, δικηγόρους και δικαστές, καθώς και τις δικονομικές ενέργειες που έχουν γίνει.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ