Κοινωνία

Σε κλίμα αναβρασμού η Λέσβος: Αγανακτισμένοι κάτοικοι έκαψαν μηχανήματα στην Βάστρια

Διαμαρτυρόμενοι πολίτες στη Λέσβο για την ανάρτηση νέας δομής μεταναστών πυρπόλησαν τα μηχανήματα που προοριζόταν για τις εργασίες της νέας δομής.

 

 

Η βροχή, το κρύο και ο δυνατός αέρας δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν τη συγκέντρωση, που είχαν καλέσει το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, σωματεία και φορείς, ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης και της Ε.Ε για τη νέα φυλακή προσφύγων και μεταναστών που θέλουν να εγκαταστήσουν στο νησί μας.

Στο ραντεβού που δόθηκε στη «Βάστρια» ήταν όλοι συνεπείς.

Από πλατεία Σαπφούς ξεκίνησαν, επιβιβαζόμενοι σε πούλμαν, και αφού έγινε ένας μικρός χαιρετισμός από τον αντιπρόεδρο του Εργατικού Κέντρου, Γιάννη Ζαφείριου.

Κομβόι αυτοκινήτων ξεκίνησε από Μανταμάδο, από Καλλονή και από Πηγή για να φτάσουν όλοι στην ώρα τους στο ίδιο ραντεβού.

 Με ένα και μοναδικό σύνθημα «ούτε στη Βάστρια, ούτε πουθενά. Στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν θέλουν τα νησιά».

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε αντιπροσωπία της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γραμματέα της ΤΕ Κώστα Ρήγα και τη βουλευτή Νομού Λέσβου του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα. Επίσης οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Μυτιλήνης Νίκη ΤσιριγώτηΣτρατής Κόμβος και η Εριφύλλη Χιωτέλη της παράταξης «Με πυξίδα τον Πολίτη»  και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Δυτικής Λέσβου Γιάννης Συκάς και Σταύρος Βαξεβάνης. 

Ήδη, από τις 3 το μεσημέρι έχουν φτάσει στην Βάστρια οι πρώτοι αγωνιστές από τον Μανταμάδο ενώ στις 3 και 30 έφτασε το μπλοκ του Εργατικού Κέντρου που δεν μπόρεσε να σταματήσει κανένα μπλόκο της αστυνομίας.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ