Κοινωνία

ΛΑΡΚΟ: Αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις σε περιφέρεια και Αθήνα

Σειρά κινητοποιήσεων και φράσεων πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ με στόχο τη διατήρηση της επιχείρισης σε λειτουργία και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Μετά την παρουσία αντιπροσωπείας τους στην Αθήνα τη Δευτέρα 7/2 για παράσταση διαμαρτυρίας στον Ειδικό Διαχειριστή και επικοινωνία με πολιτικούς φορείς, σειρά έχουν άλλες δραστηριότητες.

Στη σχετική ανακοίνωση τονίζονται τα εξής: «Τώρα τα πολλά λόγια είναι κωλυσιεργία. Γενικός ξεσηκωμός, όλοι στο δρόμο.
Η κυβέρνησή μας ανακοίνωσε “το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ, την απόλυση όλων των εργαζομένων και το άδειασμα των οικισμών”. Η καθολική συμμετοχή των μελών μας στη Γενική Συνέλευση και η απόλυτη σύμπνοια στην εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου έδωσε την πρώτη απάντηση.
Δεν θα βγούμε από τις δουλειές μας, δεν θα βγούμε από τα σπίτια μας, δεν θα μας ξεριζώσουν από τον τόπο μας, δεν θα επιτρέψουμε να κλείσει η ΛΑΡΚΟ».

To πρόγραμμα των επόμενων ημερών που ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι είναι το ακόλουθο:

• Την Τρίτη και την Τετάρτη στις 17.00, ο κάθε εργαζόμενος παίρνει το αυτοκίνητό του και μαζευόμαστε στη διασταύρωση του Μαρτίνου. Θα πραγματοποιήσουμε αυτοκινητοπορείες μέσα στα χωριά και στις πόλεις της γύρω περιοχής. Θα ξεσηκώσουμε και τις πέτρες.
• Την Πέμπτη οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουμε 24ωρη απεργία, θα μπούμε μέσα στα λεωφορεία και θα δώσουμε την απάντηση με μία μαζική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών. Εκεί σε συνεννόηση με άλλους εργασιακούς χώρους που είναι στο δρόμο αυτήν την περίοδο θα πραγματοποιήσουμε συνέντευξη τύπου.
• Την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου η ανοιχτή σύσκεψη που θα πραγματοποιούμε στον Κινηματογράφο Ίλιον στις 10:30 το πρωί , θα μετατραπεί σε παλλαϊκό συλλαλητήριο. Θα έρθουν Σωματεία, Σύλλογοι, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Κόμματα και τοπική Διοίκηση, οι κάτοικοι της περιοχής μας, για να αποφασίσουμε και να των συντονισμό μεγάλου συλλαλητηρίου στην Αθήνα, που θα απαιτεί τη διασφάλιση της συνέχισης της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ και όλων των θέσεων εργασίας.
Με συγκίνηση, ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσους μας απευθύνουν την αλληλεγγύη τους και δεσμευόμαστε για γρήγορη αντάμωση στον δρόμο για την υπεράσπιση της ζωής μας.
Ένας για όλους και όλοι για έναν.
Ή όλοι ή κανένας.
Από αυτόν τον αγώνα θα βγούμε νικητές».

Η ΟΕΝΓΕ σε ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: «καταδικάζει την απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ να ξεμπερδέψει με εκατοντάδες εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ, να τους στείλει στην μεγάλη στρατιά των ανέργων και επιπλέον να χάσουν και τα σπίτια τους γιατί έτσι επιτάσσει ο αγοραστής. Η απόφαση αυτή είναι συνέχεια των εγκληματικών πολιτικών όχι μόνο σε βάρος των εργαζομένων της συγκεκριμένης επιχείρησης, αλλά σε βάρος του συνόλου της εργατικής τάξης, του ελληνικού λαού.
Απολύει 1.200 περίπου εργαζόμενους για να παραδώσει «καθαρή» χωρίς «βαρίδια» την επιχείρηση σε ντόπιους και ξένους επιχειρηματικούς ομίλους και τον ορυκτό πλούτο της χώρας μας βορά για το καπιταλιστικό κέρδος».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...