Κοινωνία

Πατέρας ορειβάτη που σκοτώθηκε στα Καλάβρυτα: Ήταν πολύ έμπειρος κι αγαπητός σε όλους

Για το τραγικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στους τρεις ορειβάτες στα Καλάβρυτα, μίλησε ο πατέρας ενός εξ αυτών, συγκλονίζοντας με την αναφορά στον χαρακτήρα του και στο πόσο αγαπητός ήταν σε όλους.

Σε δηλώσεις του στο Star, ο πατέρας του 40χρονου Αθανάσιου Σωτηρόπουλου, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο όταν έκανε παγοαναρρίχηση με δύο φίλους του στα Καλάβρυτα, τόνισε αρχικά πως γνωρίζει ό,τι έχει γίνει γνωστό από τις ομάδες διάσωσης, σημειώνοντας ότι η περιοχή εκεί είναι «πάρα πολύ άσχημη», ωστόσο και οι τρεις αναρριχητές ήταν αρκετά έμπειροι.

«Ο Θανάσης ήταν εδώ και είκοσι χρόνια ένας από τους καλούς και συνετούς αναρριχητές. Είχε πολλή απήχηση στον κόσμο της αναρρίχησης, στα παιδιά και σε όλους. Ήταν αγαπητός, ήταν προσεκτικός και αυτό είναι το ερώτημα. Πώς οι προσεκτικοί πέφτουν σε τέτοιες λούμπες» πρόσθεσε.

Ο πατέρας του άτυχου άνδρα έκανε ειδική μνεία στον χαρακτήρα των τριών θυμάτων, υποστηρίζοντας ότι συνήθιζαν να αναρριχώνται με ιδιαίτερη προσοχή.

«Είχε ξαναπάει πολλές φορές ο γιος μου με τον Τορέλλι, ο οποίος ήταν ένας πολύ καλός αναρριχητής. Είχαν πάει οι δυο τους, γιατί έπρεπε κάποιος να ασφαλίζει αυτόν που έκανε την παγοαναρρίχηση. Ο Πάνος Τέκος νομίζω ήταν η πρώτη φορά που πήγαινε, αν και ήταν και οι τρεις αχώριστοι φίλοι» κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι πολλαπλές κακώσεις σε λεκάνη, αυχένα και θώρακα διαπίστωσε η ιατροδικαστής που διενήργησε τη νεκροψία-νεκροτομή στα πτώματα των τριών αναρριχητών, που έχασαν τη ζωή τους στις πλαγιές του Χελμού το περασμένο Σάββατο (05/02).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιατροδικαστής, Αγγελική Τζιόλα, μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα», εξήγησε πως τα τραύματα που διαπιστώθηκαν είναι συμβατά με πτώση από μεγάλο ύψος, παρόλο που ακόμα δεν μπορεί να τεκμηριωθεί αν ο θάνατός τους ήταν ακαριαίος. Δεν είναι, επίσης, ξεκάθαρο αν ο θάνατός τους προήλθε από χιονοστιβάδα ή αν έπεσε ένα τμήμα «ταβανιού» (μεγάλο κομμάτι χιονιού) που τους παρέσυρε και τους έριξε στο κενό.

Σύμφωνα, ωστόσο, με την ΕΡΤ, η αιτία της τραγωδίας φαίνεται να ήταν κατάρρευση παγοσκεπής, που τους καταπλάκωσε.

«Δυστυχώς τη συγκεκριμένη χιονοστιβάδα την προκάλεσαν μόνοι τους. Το σημείο εκεί ήταν επικίνδυνο, είχε και από κάτω γκρεμό γύρω στα 100 μέτρα οπότε δεν είχαν ελπίδες» τόνισε ο οδηγός βουνού, Γιώργος Βουτυρόπουλος, μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση. Η επιχείρηση των αρμοδίων διήρκεσε οκτώ ώρες, τρεις ώρες να προσεγγίσουν το σημείο και άλλες πέντε για να ανασύρουν τα πτώματα.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...