Κοινωνία

Cosco: Σε κλοιό ΜΑΤ οι εργαζόμενοι που απεργούν στο λιμάνι

Ξεκίνησε από τις 06:00 σήμερα Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου η 24ωρη απεργία στο λιμάνι του Πειραιά των μελών της Ένωσης των Εργαζόμενων στην Διακίνηση Εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες του Πειραιά (ΕΝΕΔΕΠ), με συγκέντρωση στις πύλες του λιμανιού.

Τα αιτήματα των εργαζομένων

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του σωματείου, πρόκειται για 24ωρη προειδοποιητική απεργία και οι εργαζόμενοι διεκδικούν υπογραφή ΣΣΕ που θα καλύπτει όλους τους εργαζόμενους, εφαρμογή του νόμου για τα ΒΑΕ σε όλους τους εργαζόμενους στο λιμάνι, επαναπρόσληψη των συμβασιούχων που δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις τους, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, εφαρμογή των ΒΑΕ σε όλες τις ειδικότητες.

Σύμφωνα με το σωματείο προηγήθηκαν τρεις άκαρπες συναντήσεις με την εργοδοσία της DPORT “COSCO”.
Στην ίδια ανακοίνωσή του το σωματείο αναφέρει ότι δεν έχει προχωρήσει η εφαρμογή της νομοθεσίας σχετικά με την ένταξη όλων των εργαζομένων στα ΒΑΕ από 1/1/2012.

Στο λιμάνι βρίσκονται από το πρωί ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στο σημείο βρίσκεται και αύρα.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία 0

Η κυβέρνηση δεν δίνει παράταση, δίνει τελεσίγραφο! Αν δεν εκδώσετε τον Προσωπικό Αριθμό εως τις 5 Νοεμβρίου θα "μπλοκάρουν" οι συναλλαγές σας με το Δημόσιο

Ή τον ενεργοποιείς ή θα αποκλειστείς από το δημόσιο.Θα αποκλείεστε από κάθε συναλλαγή με το Δημόσιο – από φόρους και...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Είμαστε κοντά σε πρωτοφανή γεγονότα- Τι ετοιμάζουν Κίνα και Ρωσία αμέσως μόλις χτυπήσουν στρατιωτικά οι ΗΠΑ την Βενεζουέλα και τον Μαδούρο;

Δεν υπάρχουν αξιόπιστες Ένοπλες Δυνάμεις της Βενεζουέλας και ο ηγέτης χώρας ζητά μετακίνηση Ρώσων και Κινέζων...