Κοινωνία

Ρουβίκωνας: Βίντεο από την επίθεση στα γραφεία της Αττικής Οδού

Μπορεί η ΕΛ.ΑΣ. να προχώρησε σε 8 συλλήψεις μελών του «Ρουβίκωνα» (σ.σ. ανάμεσα τους κι ένα ηγετικό), οι υπόλοιποι της αναρχικής ομάδας ανήρτησαν σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου βίντεο από την καταδρομική επίθεση με βαριοπούλες στα γραφεία της Αττικής Οδού στην Παιανία.

Στο βίντεο διακρίνεται η ομάδα των 8 –με μαύρα ρούχα και κουκούλες- να προσεγγίζει γρήγορα και συντονισμένα τα κτήρια της Αττικής Οδού και με τις βαριοπούλες να προκαλεί εκτεταμένες φθορές. Αυτό, παρά το γεγονός, ότι στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. υπήρχε «εμπιστευτικό έγγραφο» που έκανε λόγο για επικείμενη δράση της αναρχικής ομάδας κατά τις νυχτερινές ώρες στον συγκεκριμένο «στόχο»

Όσον αφορά τους συλληφθέντες, αναμένεται να οδηγηθούν το πρωί της Τετάρτης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Η αστυνομία γνώριζε τα σχέδια του «Ρουβίκωνα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε πλήρη ετοιμότητα για επικείμενη επίθεση του «Ρουβίκωνα» σε εγκαταστάσεις της Αττικής Οδού και στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ήταν η ΕΛ.ΑΣ. όπως προκύπτει από την «εμπιστευτική αναφορά» του Αρχηγείου της Αστυνομίας.

Πρόκειται για έγγραφο με ημερομηνία 31 Ιανουαρίου 2022, το οποίο –σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες- αναφέρει ότι «σήμερα Δευτέρα και σε άγνωστο επί του παρόντος χρόνο, μέλη της αναρχικής συλλογικότητας “Ρουβίκωνας” προτίθενται να πραγματοποιήσουν δράσεις» στους συγκεκριμένους «στόχους». Στο πλαίσιο αυτό είχε ζητηθεί από τις αστυνομικές δυνάμεις που θα εκτελούσαν υπηρεσία τις νυχτερινές ώρες στην Αττική να επιδείξουν αυξημένη προσοχή για την αποτροπή των «δράσεων», ενώ ενισχύθηκαν και τα μέτρα ασφαλείας πέριξ των δύο αυτών «στόχων»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κι αν στην περίπτωση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας δεν είχαμε ούτε προσαγωγή, σε αυτή των γραφείων της Αττικής Οδού η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε 8 συλλήψεις, ανάμεσα τους και το ηγετικό στέλεχος της αναρχικής συλλογικότητας.

https://youtu.be/aKiThmiwYQM

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Η ΠΥΡΚΑΛ κλείνει: Χαρίζεται ο εξοπλισμός στην Ουκρανία; - Η τροπολογία του ΥΠΟΙΚ που έβαλε «φωτιά» στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Τα ερωτηματικά που προκύπτουν για να πάρα πολύ σοβαρό θέμα για την εθνική άμυνα της χώρας - Η ανακοίνωση του Ευάγγελου...