Κοινωνία

ΠΟΕΔΗΝ: «Θα κάψουμε τις μπλούζες μας»

Πανελλαδική στάση εργασίας (12 – 15μμ) θα πραγματοποιήσει η ΠΟΕΔΗΝ με συγκέντρωση στη 1μμ στην Αθήνα στο Υπουργείο Υγείας και στην Περιφέρεια κατά τόπους με απόφαση των Σωματείων – Νομαρχιακών Τμημάτων ΑΔΕΔΥ. Επίσης στις 16/02/2022 στάση εργασίας των συμβασιούχων ειδικά των ΣΟΧ (12 – 15μμ) και Πανελλαδική Συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας 12:30 το μεσημέρι.

Σε απόφαση του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι: «Θα κάψουμε τις μπλούζες μας, ετοιμάζονται να επαναφέρουν τους εργολάβους, τον εργασιακό Μεσαίωνα. Με την συμπλήρωση 2 χρόνων της πανδημίας (26 Φεβρουαρίου 2022 εμφανίσθηκε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στη χώρα μας στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ) σε συνεννόηση με την ΟΕΝΓΕ θα ορίσουμε κοντά σε αυτή την ημέρα λόγω αργίας ημερομηνία για πανελλαδική 24ωρη απεργία και συγκέντρωση 08:30 πμ στην πλατεία Μαβίλης. Για την ημερομηνία θα ενημερωθείτε.

ΑΙΤΗΜΑΤΑ:

• Καμία κατάργηση Οργανικών θέσεων των Νοσοκομείων.
• Ενίσχυση των Νοσοκομείων με μόνιμες προσλήψεις προσωπικού. Επιστροφή συναδέλφων που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, εδώ και τώρα.
Την στιγμή που εργάζονται συνάδελφοι με ενεργή νόσο κορονοϊού λόγω των οδηγιών του ΕΟΔΥ, ποιο είναι το υγειονομικό όφελος με τις χιλιάδες αναστολές εργασίας συναδέλφων; Περίπου 2500 Συνάδελφοι νοσούν από κορονοϊό. Υπάρχει μεγάλη διασπορά του ιού στα Νοσοκομεία. Μειώθηκε το προσωπικό πάνω από 10.000 υπαλλήλους σε σχέση με το περασμένο χειμώνα. (περίπου 4.700 αναστολές, 2.000 συνταξιοδοτήσεις, 2.500 προσωπικό σε καραντίνα).

• Ανάκληση επικίνδυνων οδηγιών ΕΟΔΥ που μειώνουν τις ημέρες καραντίνας του προσωπικού. Τακτικά προληπτικό τεστ στο Προσωπικό.
• Ενίσχυση του Δημόσιου Τομέα Υγείας.
• Ένταξη στα ΒΑΕ
• Αύξηση Μισθών
• Μονιμοποίηση Συμβασιούχων
• Εργατικό ατύχημα
• Έξω οι εργολάβοι από τα Νοσοκομεία
• Επίταξη ιδιωτικού τομέα άνευ όρων και προϋποθέσεων».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η τουρκική μοίρα “Κόμπρα” έχει στόχο τις ελληνικές μονάδες επιφανείας στο Αιγαίο-Τρόμος στην Άγκυρα για τις 121 ελληνικές “Οχιές”

Όλα δείχνουν πλέον ότι, οι Τούρκοι ετοιμάζονται να κάνουν εξορύξεις στην Α. Μεσόγειο, και για αυτό προσαρμόζουν όλες...
ουκρανικά τηλεκατευθυνόμενα με εκρηκτικά
Ένοπλες Συρράξεις 0

Νέα ουκρανική τακτική τρόμου στο μέτωπο-Στέλνουν τηλεκατευθυνόμενα με εκρηκτικά σε ρωσικά χαρακώματα και... όποιον πάρει ο Χάρος (Εικόνα)

Αν και είναι εντυπωσιακά απλά στον σχεδιασμό τους, τα εν λόγω επίγεια drones καμικάζι έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά...
Ελληνοτουρκικά 0

Γερμανικά Συνδικάτα πιέζουν τον Σόλτς για πώληση των Eurofighters στην Τουρκία- Ο ρόλος της Ελλάδας και η αεροπορική κυριαρχία στο Αιγαίο

Γιατί άραγε η Τουρκία η οποία τάχα θέλει να βρεί λύσεις με ειρηνικό τρόπο με την Ελλάδα στο Αιγαίο, καίγεται για την...