Κοινωνία

ΕΙΝΑΠ: Θα είναι στη συγκέντρωση της 29/1 στο Σύνταγμα – Στηρίζει τη στάση εργασίας του Παίδων Αγία Σοφία στις 31/1

Όπως αναφέρει: «Διεκδικούμε μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους άμεσα μέτρα ανακούφισης, υπερασπιζόμαστε την προστασία της υγείας και της ζωής μας τόσο από την πανδημία όσο και από τις φυσικές καταστροφές.
Διεκδικούμε:
• Να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας από όλες τις φυσικές καταστροφές με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.
• Κρατική χρηματοδότηση και ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, των νοσοκομείων και στην ΠΦΥ με προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού και λοιπού προσωπικού, νέες ΜΕΘ, επαναλειτουργία των νοσοκομείων που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια».

Σε δεύτερη ανακοίνωσή της η ΕΙΝΑΠ τονίζει πως: «στηρίζει τον αγώνα των γιατρών του Παίδων Αγία Σοφία ενάντια στη μετακίνηση γιατρών από τα παιδιατρικά νοσοκομεία στο Mega Εμβολιαστικό Κέντρο Προμηθέας.
Διεκδικούμε:
• Να στελεχωθούν επαρκώς όλα τα παιδιατρικά νοσοκομεία, όπως και η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, η οποία να έχει και την ευθύνη των εμβολιασμών.
• Να απεμπλακεί το προσωπικό των νοσοκομείων από τους εμβολιασμούς
Στηρίζουμε τη στάση εργασίας των γιατρών του Παίδων Αγία Σοφία τη Δευτέρα 31/01/22 και ώρα 12:00 με 15:00».

Η ΟΕΝΓΕ

Έγγραφο του Διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου “Παμμακάριστος”, με το οποίο ενημερώνει τους αρμόδιους για τη δεινή θέση στην οποία βρέθηκε τη Δευτέρα και ζητά να ληφθούν μέτρα για την ασφαλή μεταφορά των εργαζόμενων την επόμενη μέρα, έδωσε στη δημοσιότητα η ΟΕΝΓΕ. Όπως επισημαίνει: «Καμία απάντηση. Καμία ενέργεια δεν έγινε με αποτέλεσμα στις 25 και στις 26/1 να εφημερεύει για 36 ώρες συνεχόμενα μια παθολόγος για πάνω από 70 ασθενείς σε 5 διαφορετικά τμήματα».
ΟΕΝΓΕ

Το έγγραφο

«Καλημέρα σε όλους
Δεν έχω λάβει μέχρι στιγμής καμία ενημέρωση για τη σημερινή εφημερία.
Είδα στα ΜΜΕ ότι έχει κηρυχθεί γενική αργία.
Θα πρέπει τα αρμόδια όργανα του Νοσοκομείου να διαμορφώσουν πλάνο για τη σημερινή, εξαιρετικά δύσκολη, μέρα και να ειδοποιήσουν άμεσα όλους τους εμπλεκόμενους, με σκοπό την αδιατάρακτη λειτουργία του Νοσοκομείου.

Εχθές, κατά την επιστροφή μου από την εργασία μου, κινδύνευσε η σωματική μου ακεραιότητα και η ατομική μου περιουσία Α, καθώς βρέθηκα να οδηγώ σε δρόμους με χιόνι και πάγο, διατηρώντας με μεγάλη προσπάθεια τον έλεγχο του αυτοκινήτου μου.
Αναγκάστηκα να αφήσω όπως όπως το αυτοκίνητο χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο κατοικίας μου και να περπατήσω για πολλή ώρα μέσα σε βαριά χιονόπτωση, ενώ δίπλα μου περνούσαν αυτοκίνητα που μπορούσαν να βγουν εκτός ελέγχου ανά πάσα στιγμή.
Είμαι σίγουρος ότι πολλοί συνάδελφοι είχαν παρόμοιες τραυματικές εμπειρίες.

Είμαι διαθέσιμος να συμμετάσχω στην κάλυψη της σημερινής εφημερίας, με απαραίτητη προϋπόθεση ότι οι κρατικές υπηρεσίες Υγείας, δηλαδή Διοίκηση του Νοσοκομείου, 1η ΥΠΕ, Γενική Γραμματεία Υπηρεσιών Υγείας και Υπουργείο Υγείας μου εξασφαλίσουν ασφαλή μεταφορά με έξοδα και ευθύνη του κράτους από και προς το χώρο εργασίας μου.

Επί του πρακτέου, εφόσον λειτουργεί το ΜΕΤΡΟ, μπορώ να το χρησιμοποιήσω για να φθάσω σε κεντρικό σημείο, πχ Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ή Πλ. Συντάγματος.
Από κει θα πρέπει να έλθει να με παραλάβει κρατικό όχημα για ασφαλή μεταφορά μου στο ΝΘΠ “Η ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ”.  Αντίστοιχη διευθέτηση θα πρέπει να γίνει και μετά το πέρας της εργασίας μου.

Είμαι σίγουρος ότι οι αρμόδιοι φορείς ήδη εξετάζουν σοβαρά το συγκεκριμένο θέμα σε όλα τα επίπεδα.
Είμαι σε επιφυλακή και στη διάθεσή σας για ο,τιδήποτε, πάντοτε με γνώμονα την ασφάλεια των ασθενών και την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας. Εξυπακούεται ότι απαραίτητη προϋπόθεση για τα παραπάνω είναι και η ασφάλεια του υγειονομικού προσωπικού».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ