Κοινωνία

Δήμαρχος Ζωγράφου: «Ευθύνη του εργολάβου κηδειών που δεν μπόρεσε να πάει»

Αίσθηση έχουν προκαλέσει σήμερα οι εικόνες από την περιοχή του Ζωγράφου, όπου άνδρες σπρώχνουν φέρετρο σε αποκλεισμένο από το χιόνι δρόμο της περιοχής.

Εκεί, σύμφωνα με μαρτυρίες ανθρώπων που βρέθηκαν μπροστά στο δυσάρεστο συμβάν, οι άνδρες, πεζοί, προσπαθούσαν να μεταφέρουν τον νεκρό σε σημείο που να μπορεί να τον παραλάβει νεκροφόρα.

Μάλιστα, οι κάτοικοι της περιοχής δηλώνουν «αβοήθητοι» και κατήγγειλαν τον Δήμο για αδιαφορία και πως έμεινε άπραγος, με αποτέλεσμα δρόμοι να παραμένουν απροσπέλαστοι.

Ο δήμαρχος Ζωγράφου, Βασίλης Θώδας, μετά τον σάλο υποστήριξε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, πως «δεν ζητήθηκε η συνδρομή του Δήμου»:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Αν κάποιος εργολάβος κηδειών δεν μπόρεσε να πάει ή δεν είχε αλυσίδες και δεν ενημέρωσε, είναι δική του ευθύνη αποκλειστικά και όχι του Δήμου Ζωγράφου».

Νωρίτερα σήμερα, πάντως, κάτοικος του Ζωγράφου δήλωσε στο Sputnik πως ««όλοι οι δρόμοι είναι παγοδρόμια» και «δεν έχει περάσει ούτε ένας για αλάτι».

Σχετικά με τη θλιβερή εικόνα με το φέρετρο, ο αυτόπτης μάρτυρας είπε πως οι άνθρωποι -μεταξύ των οποίων φαίνεται πως ήταν και συγγενής του νεκρού- «υποχρεώθηκαν να κουβαλήσουν τον νεκρό μέχρι εκεί που τελείωνε ο πάγος και έπειτα τον παρέλαβε νεκροφόρα», ενώ όπως φαίνεται το θύμα πέθανε σε πολυκατοικία.

Άλλη κάτοικος της περιοχής, περιέγραψε ότι ξαφνικά η ίδια και γείτονές της είδαν «να σπρώχνουν, πάνω σε κουβέρτα, φέρετρο».

Σύμφωνα με την ίδια, η νεκροφόρα «ήταν αδύνατον να μπει στα στενά και έτσι οι άνθρωποι πήγαν με τα πόδια προς την οδό Χρυσανθέμων».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ