Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Βιασμός ανήλικης από ιερέα: «Δεν είχαν οποιαδήποτε σχέση ερωτικού περιεχομένου» λέει ο δικηγόρος του

Ο δικηγόρος του ιερέα που έχει συλληφθεί και κατηγορείται για τον βιασμό ανήλικης αναφέρθηκε στην απόφαση για την προφυλάκισή του, ενώ ισχυρίστηκε πως δεν υπήρξε οποιαδήποτε ερωτική σχέση με την καταγγέλλουσα.

Ο κ. Λουκάς Προυσανίδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, επεσήμανε πως η προφυλάκιση του εντολέα του έγινε με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Ωστόσο, επεσήμανε πως οι δικαστικές Αρχές δεν εκτίμησαν το πόρισμα του ιατροδικαστή.

«Έχουμε το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης. Δείχνει διαφορετικά ζητήματα σε σχέση με αυτά που είχε στην καταγγελία της η φερόμενη ως παθούσα. Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο, όπως αυτό, θα έπρεπε να έχει εκτιμήσει διαφορετικά χθες κατά τη διαδικασία της ανακρίσεως» είπε.

Ερωτώμενος εάν ο εντολέας του δηλώνει αθώος, απάντησε: «Δεν είχε οποιαδήποτε ερωτικού περιεχομένου σχέση με την παθούσα».

Εκτίμησε πως η ιατροδικαστική εξέταση είναι αυτή που έχει το ειδικό βάρος, καθώς σε αντίθετη περίπτωση πάμε στο ο λόγος της -της ανήλικης- σε αντίθεση με τον δικό του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε ερώτηση αναφορικά με την καταγγελία για «σχέση» του ιερωμένου και με μία 18χρονη, σήμερα, είπε ότι στη δικογραφία που εξετάστηκε χθες δεν υπάρχει «ουδεμία άλλη καταγγελία».

Να σημειωθεί πως σε βάρος του κληρικού ασκήθηκε συμπληρωματική δίωξη, η οποία αφορά στην κατάχρηση σε ασέλγεια και στην κατοχή πορνογραφικού υλικού που πλέον προσδιορίζεται ότι τελέστηκαν κατά συρροή.

Η συμπληρωματική δίωξη ασκήθηκε μετά από κατάθεση 18χρονης, η οποία βρισκόταν στο σπίτι του 37χρονου όταν συνελήφθη και κατασχέθηκε το κινητό της, αλλά και οικείων της.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ