Κοινωνία

ΠΟΕΔΗΝ: Διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ ο Βασίλης Μποτίνος – Οι καταγγελίες για το Γενικό της Νίκαιας

Σε οριακή κατάσταση είναι το Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, αφού υπάρχουν ασθενείς με κορονοϊό, οι οποίοι είναι διασωληνωμένοι εκτός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας παρά τη δωρεά του Βαγγέλη Μαρινάκη και άλλων επιχειρηματιών για να δημιουργηθούν 20 ΜΕΘ.

Ένας από τους ασθενείς που νοσηλεύεται εκτός ΜΕΘ είναι και ο Βασίλης Μποτίνος, παλαίμαχος του Ολυμπιακού, σύμφωνα με τον Μιχάλη Γιαννάκο, πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η καταγγελία του Μιχάλη Γιαννάκου

«Διασωληνώθηκε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Βασίλης Μποτίνος με κοροναϊό στο Νοσοκομείο Νίκαιας. Μόνο που δεν μας λένε ότι το Νοσοκομείο Νίκαιας δεν διαθέτει ΜΕΘ κοροναϊού. Έτσι είναι διασωληνωμένος σε κλινική κοροναϊού, ευρισκόμενος σε λίστα αναμονής για ΜΕΘ τρεις ημέρες. Μαζί με άλλους 10 διασωληνωμένους που βρίσκονται στη Νίκαια οι περισσότεροι επί πολλές ημέρες.

Η ειρωνεία της τύχης είναι ότι ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού και άλλοι επιχειρηματίες δώρισαν 20 κλίνες ΜΕΘ στην αρχή της πανδημίας στο Νοσοκομείο Νίκαιας ακριβώς γι’ αυτό τον λόγο, να μην υπάρχουν διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ, αλλά δυστυχώς υπάρχουν πολλοί κάθε ημέρα. Οι συγκεκριμένες 20 κλίνες ΜΕΘ στη Νίκαια δεν λειτούργησαν ποτέ για περιστατικά κοροναϊού, λόγω χωροταξικών προβλημάτων. Λειτουργούν για διασωληνωμένα γενικά περιστατικά.

Στο Νοσοκομείο της Νίκαιας από την αρχή της πανδημίας πέθαναν από κοροναϊό 400 ασθενείς. Να μας πουν πόσοι από τους θανόντες ήταν διασωληνωμενοι στις κλινικές σε λίστα αναμονής για ΜΕΘ και τους πρόλαβε ο θάνατος;».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αντίστοιχη καταγγελία και για τη Θεσσαλονίκη

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, αντίστοιχη καταγγελία είχε κάνει πριν μερικές μέρες και ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Παπανικολάου.

Ο καθηγητής έφερε ως παράδειγμα την 18κλινη ΜΕΘ στο «Παπανικολάου» που έγινε με δωρεά και ακόμα δεν έχει στελεχωθεί.

«Από τις 10 θέσεις που χρειάζονται 5 αποδέχθηκαν τον διορισμό τους. Το υπουργείο Υγείας κωλυσιεργεί και ακόμα δεν έχουν έρθει οι διορισμοί για τους άλλους πέντε γιατρούς που είναι απολύτως απαραίτητοι για τη λειτουργία της μονάδας».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ