Κοινωνία

«Αδερφή μου σε πιστεύω»: Συλλαλητήριο στην Αθήνα μετά τις αποκαλύψεις για τον βιασμό της 24 χρονης (Βίντεο)

Σύμφωνα με το sputnic.gr, ένα ηχηρό μήνυμα κατά της σεξουαλικής και έμφυλης βίας, των βιασμών και της πατριαρχίας δίνει πλήθος κόσμου που συγκεντρώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο Σύνταγμα, με αφορμή τις συνταρακτικές αποκαλύψεις για τον ομαδικό βιασμό της 24χρονης Γεωργίας στη Θεσσαλονίκη.

Οι νέοι άνθρωποι αποδεικνύουν ότι εκτός από οργισμένοι, είναι και απολύτως συνειδητοποιημένοι για τα σεξουαλικά εγκλήματα που ταλανίζουν τη χώρα μας. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι νέος κόσμος πλημμύρισε την πλατεία Συντάγματος, ενώ στη συνέχεια παρατάχθηκε μπροστά από τη Βουλή, πριν ξεκινήσει πορεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Αδερφή μου, εγώ σε πιστεύω» και «Τα πλουσιόπαιδια βιάζουν» είναι μερικές από τις φράσεις που αναγράφονται σε πανό. Παράλληλα, κάποιοι φωνάζουν συνθήματα κατά των γυναικοκτονιών, της πατριαρχίας, αλλά και κατά της Αστυνομίας, της Δικαιοσύνης και των μέσων ενημέρωσης.

Η πορεία που πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας δονείται από συνθήματα όπως «Αυτό είναι σωστό: κλωτσιές με δωδεκάποντο να βάλετε μυαλό» και «Πρώτα λέτε σπάστε τη σιωπή και έπειτα ξεπλένετε τον κάθε βιαστή».

To σχετικό κάλεσμα «κατά της συγκάλυψης του κυκλώματος βιαστών στη Θεσσαλονίκη» έχει απευθύνει η φεμινιστική οργάνωση Sabbat.

Οι εξελίξεις στην υπόθεση της 24χρονης

Νωρίτερα το απόγευμα ολοκληρώθηκε η κατάθεση του 33χρονου που φέρεται να προσκάλεσε την 24χρονη Γεωργία στο πάρτι σε σουίτα ξενοδοχείου, όπου τελέστηκε ο βιασμός της όπως κατήγγειλε η ίδια.

Επίσης, σήμερα κατασχέθηκαν τα κινητά τριών ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση από την Αθήνα και αποστάλθηκαν στην Ανακρίτρια στη Θεσσαλονίκη για περαιτέρω έρευνα.

Οι δύο εξ αυτών δηλώνουν άγνοια για το καταγγελθέν συμβάν, ενώ ο τρίτος –ο 27χρονος– ισχυρίστηκε πως είχε ερωτική επαφή με την 24χρονη, αλλά έγινε με τη συναίνεσή της.

https://youtu.be/6BLwUjQB9m4

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ