Κοινωνία

Εξαδάκτυλος: Οι νέοι «πληρώνουν» για τους μεγαλύτερους ανεμβολίαστους

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, διευκρίνισε πως, είναι «πιο ακριβές να μιλάμε για συγκράτηση, παρά για υποχώρηση» των κρουσμάτων κορονοϊού.

Αναφερόμενος στη συνεδρίαση της Επιτροπής, που κατέληξε στην εισήγηση για παράταση των μέτρων, είπε πως «με μεγάλο προβληματισμό και βαριά καρδιά είπαμε χθες στην Επιτροπή να συνεχιστούν τα μέτρα για όσους δεν εργάζονται» και υπογράμμισε πως «δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για αύξηση των διασωληνώσεων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Η Δέλτα κυριαρχεί στις διασωληνώσεις και τους θανάτους»

Στην ίδια εκπομπή βρέθηκε καλεσμένος και ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος, ο οποίος είπε πως «η πίεση στο ΕΣΥ οφείλεται στον αυξημένο αριθμό νόσησης του ιατρικού προσωπικού, που κάθε μέρα βγαίνει εκτός υπηρεσίας».

Συμπλήρωσε πως, ενώ «κυριαρχεί η μετάλλαξη Όμικρον και φαίνεται ότι αρχίζει και κυριαρχεί στις εισαγωγές, η Δέλτα κυριαρχεί στις διασωληνώσεις και τους θανάτους». Τόνισε πως, ναι μεν η μετάλλαξη Όμικρον προκαλεί ηπιότερη νόσηση σε νεότερους και εμβολιασμένους, όχι όμως και σε ανεμβολίαστους μεγαλύτερης ηλικίας με υποκείμενα νοσήματα.

Τέλος, υπενθύμισε πως σήμερα ανοίγει η 4η δόση για τους ανοσοκατεσταλμένους, απαντώντας σε σχετική ερώτηση πως «οι ενδείξεις και οι συστάσεις είναι για άτομα που έχουν λόγο για μειωμένη νοσηρότητα».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ