Κοινωνία

Σεισμός στη Φλώρινα: Κλειστά τα σχολεία μέχρι να αξιολογηθούν τα κτίρια

Οι εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην πόλη, καθώς και οι υπόλοιπες σχολικές δομές της Φλώρινας θα πρέπει πρώτα να αξιολογηθούν ως προς την κατάστασή τους μετά τον σεισμό της 9ης Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του δημάρχου Φλώρινας, Βασίλη Γιαννάκη, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά έως την ερχόμενη Παρασκευή (21/1), καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ελέγχου των κτιρίων, προκειμένου να αξιολογηθεί η κατάστασή τους και να διαπιστωθεί κατά πόσο μπορούν να φιλοξενήσουν με ασφάλεια τους μαθητές μετά τον σεισμό.

Σύμφωνα με τον Δήμο Φλώρινας, έγιναν αυτοψίες από κλιμάκια της ΚΤ.ΥΠ. (Κτιριακές Υποδομές ΑΕ) και διαπιστώθηκε πως στα περισσότερα κτίρια δεν υπάρχουν ζημιές που να εμπνέουν ανησυχία, ενώ αναμένεται η ολοκλήρωση και της δεύτερης φάσης των ελέγχων από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Φλώρινας προκειμένου να υπάρξει μια ολοκληρωμένη εικόνα.

Κλειστές θα παραμείνουν έως την Παρασκευή και οι εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα εν αναμονή της ολοκλήρωσης των ελέγχων των δευτεροβάθμιων επιτροπών ως προς την καταλληλόλητα των κτιρίων μετά τον σεισμό. Επίσης, στους δήμους Καστοριάς και Γρεβενών, τα σχολεία, λόγω του παγετού που επικρατεί τις πρωινές ώρες θα ξεκινήσουν τα μαθήματά τους στις 9.15 π.μ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ