Κοινωνία

Άλιμος: Συνεχίζουν οι βανδαλισμοί με βαριοπούλες σε χώρους άθλησης

Νέοι βανδαλισμοί σημειώθηκαν στην Πλατεία Καραϊσκάκη στον Άλιμο, στο σημείο που περιλαμβάνει χώρους περιπάτου και πρασίνου, χώρους άθλησης, παιδική χαρά και ανοιχτό θέατρο.

Η περιοχή αναπλάστηκε και ανακαινίστηκε το 2021 με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο και τον δήμο.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, μέσα σε λίγους μήνες από την ολοκλήρωση της ανακαίνισης έχει ήδη γίνει στόχος τρεις φορές εκτεταμένων και άγριων βανδαλισμών.

Οι άγνωστοι σπάνε και καταστρέφουν από τα υπαίθρια όργανα γυμναστικής και τα τραπέζια του πινγκ-πονγκ μέχρι και τα κτίσματα (παρασκήνια) του υπαίθριου θεάτρου.

Πρόκειται για πολύ βίαιους βανδαλισμούς, που για να γίνουν χρειάζονται μεγάλη δύναμη, αρκετά χέρια και σίγουρα κάποια εργαλεία, όπως σφυριά και βαριοπούλες.

Οι ίδιες πηγες τονίζουν πως ο δήμος, που τα επισκευάζει κάθε φορά, έχει κάνει μήνυση κατά αγνώστων, ενώ πλέον εξετάζει και τη δυνατότητα να τοποθετήσει κάμερες σε κάποια σημεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες περιοίκων, είναι πολύ πιθανόν οι άγριοι βανδαλισμοί να προκαλούνται από ομάδα νεαρών αγοριών, κάποιοι από τους οποίους εκτιμάται πως είναι ανήλικοι. Μάλιστα, οι περίοικοι πρόσφατα εντόπισαν πεταμένα στην περιοχή ένα στιλέτο και ζυγαριά ακριβείας για μικροποσότητες ναρκωτικών, εξοπλισμός που παραπέμπει σε βαριά εγκληματική δραστηριότητα.

«Πρόκειται μάλλον για μία συγκεκριμένη ομάδα νέων ανδρών και αγοριών, που προκαλεί συστηματικά όλες αυτές τις φθορές. Ο Δήμος έχει τοποθετήσει φύλακες στο χώρο, όμως δεν είναι δυνατόν να φρουρούμε όλες τις εγκαταστασεις σε 24ωρη βάση.

Επίσης ο Δήμος δεν έχει δυνατότητα να κάνει προσαγωγές και συλλήψεις. Αυτά είναι ζητήματα καθαρά της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία χρειάζεται να επιμείνει στην περιοχή με νυχτερινές περιπολίες και προσαγωγές. Αν δεν αντιμετωπιστεί τώρα το φαινόμενο, θα χειροτερεύσει η κατάσταση. Είναι κρίμα, γιατί έχουμε κάνει μεγάλη προσπάθεια για να προσφέρουμε στους πολίτες έναν χώρο ποιοτικό και ασφαλή, που θα αναβαθμίζει την καθημερινότητά τους», δήλωσε στο iefimerida.gr ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ