Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Παρέμβαση εισαγγελέα για τον θάνατο του μητροπολίτη Αιτωλίας από κορονοϊό

Το ενδεχόμενο να υπάρχουν ευθύνες για την καθυστερημένη μεταφορά του μακαριστού Μητροπολίτη Κοσμά στο νοσοκομείο αν και νοσούσε βαρύτατα από κορονοϊό, διερευνάται με εντολή της Εισαγγελίας Αγρινίου.

Σύμφωνα με το MEGA, έχουν ήδη κληθεί συγκεκριμένα πρόσωπα προκειμένου να ξεκαθαριστεί ποιος είχε την ιατρική ευθύνη όταν ο ιεράρχης παρέμενε στην κατοικία του από την ημέρα που βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό στις 18 Νοεμβρίου 2021 μέχρι την 1η Δεκεμβρίου, όταν και διακομίστηκε εσπευσμένα στη νοσηλευτική μονάδα σε άσχημη κατάσταση.

Δείτε το βίντεο από το Mega

 

Γιατρός, μάλιστα, από τον Βόλο ο οποίος φέρεται να υπαγόρευε την ιατρική αγωγή όσο ο μακαριστός Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας παρέμενε στην κατοικία του, θα κληθεί να καταθέσει όσα γνωρίζει για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πέρασαν οι πρώτες κρίσιμες για την εξέλιξη της νόσου ημέρες.

Στην ουσία αναμένεται να διερευνηθεί αν η κατ΄οίκον νοσηλεία ήταν επιλογή συγκεκριμένου προσώπου ή προσώπων, εκτός του ιδίου του Μητροπολίτη και κατά πόσο αυτή τού στέρησε πολύτιμο χρόνο με αποτέλεσμα τη ραγδαία επιδείνωση της υγείας του.

Όλα δείχνουν, δε, ότι η υπόθεση θα περάσει στο στάδιο της ανάκρισης.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο Μητροπολίτης Κοσμάς, όσο και η αδερφή του που έμεναν μαζί και πέθανε επίσης από κορονοϊό, ήταν αντίθετοι με τον εμβολιασμό και δεν είχαν θωρακιστεί κατά του φονικού ιού.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ