Κοινωνία

Κοζάνη: «Ήθελα να δω τι είναι από περιέργεια»–Τι λέει η 62χρονη που έκλεψε φιαλίδιο της Pfizer

«Από περιέργεια» υποστηρίζει πως πήρε φιαλίδιο του εμβολίου κατά του κορονοϊού η 62χρονη που συνελήφθη στην Κοζάνη.

Η γυναίκα κατηγορείται ότι πριν φύγει από το εμβολιαστικό κέντρο, πήρε ένα φιαλίδιο με δόσεις του εμβολίου της Pfizer και τώρα υποστηρίζει πως το έκανε από περιέργεια, σύμφωνα με όσα λέει στο Mega.

«Είδα κάτι μπουκαλάκια, τα οποία ήταν σκεπασμένα μ’ ένα βαμβάκι. Η νοσηλεύτρια, που μου έκανε το εμβόλιο, το άφησε δίπλα μου και πήγε να δει κάτι στον υπολογιστή μαζί με τη γιατρό και έναν άλλον κύριο. Πήρα το μπουκαλάκι να δω τι γράφει, αλλά δεν έβλεπα χωρίς τα γυαλιά μου και το πήρα. Σκέφτηκα "αφού μου έκανε το εμβόλιο θα το πετάξει". Δεν ήξερα ότι μέσα έχει κι άλλες δόσεις. Ήθελα να δω τι είναι. Έτσι από περιέργεια» λέει η ίδια.

Οι γιατροί κατάλαβαν πως το φιαλίδιο έλειπε μόλις έφυγε η 62χρονη από τον χώρο που γινόταν ο εμβολιασμός και άρχισαν να την αναζητούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Εμβολιάστηκε, κατά τη διάρκεια της αποχώρησης και αφού έλαβε τις οδηγίες για 15λεπτη αναμονή, μαζί της προφανώς είχε και το φιαλίδιο με τις υπολειπόμενες δόσεις. Αμέσως το προσωπικό το αντιλήφθηκε και βγήκε έξω. Επικαλέστηκε ο γιατρός "πρέπει να παραμείνεις δέκα λεπτά μέσα για να σε παρακολουθήσουν" και κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης της είπαμε ότι λείπει και ένα φιαλίδιο» λέει ο Λάζαρος Πάσχος, υπεύθυνος επιστημονικής λειτουργίας Κ.Υ. Σερβίων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η γυναίκα παραδέχτηκε την πράξη της «και έβγαλε το φιαλίδιο και μας το γύρισε πίσω, μας το επέστρεψε».

Έτσι, το μπουκαλάκι που περιείχε πέντε ακόμα δόσεις επεστράφη στους γιατρούς, οι οποίοι ήδη είχαν καλέσει την Αστυνομία, δηλώνοντας την κλοπή.

«Αφού δεν έβλεπα, το έβαλα στην τσέπη μου, δεν ήξερα ότι είχε άλλες δόσεις. Μακάρι να ήξερα, ούτε που θα το ακουμπούσα. Τι να το κάνω; Βγαίνοντας έξω με γυρίσανε μέσα ξανά, μου είπαν ότι υπήρχε ένα μπουκαλάκι εκεί πάνω και το έβγαλα εγώ και της το έδειξα, της λέω "αυτό;" , λέει "ναι, τι το πήρες" και άρχισε να φωνάζει. Κάλεσαν αμέσως την Αστυνομία, έδωσα κατάθεση. Με έβαλαν σε μία περιπέτεια χωρίς να υπάρχει λόγος» ισχυρίζεται η 62χρονη.

Την υπόθεση έχουν αναλάβει να ξεδιαλύνουν οι Αρχές, στις οποίες απευθύνθηκαν οι γιατροί του Κέντρου Υγείας.

«Σε τέτοιες περιπτώσεις, η απόπειρα κλοπής είναι πολύ σοβαρή και ειδικά για εμβόλια, γιατί το εμβόλιο για εμάς είναι το μοναδικό όπλο στην πανδημία. Θεωρήσαμε σκόπιμο να καλέσουμε την Αστυνομία, ήρθε η Αστυνομία και από εκεί πέρα ακολουθήθηκαν τα προβλεπόμενα. Ένα μισάωρο θα λέγαμε μέχρι να ξεδιαλύνει αυτή η διαδικασία και συνεχίσαμε τον εμβολιασμό κανονικά, γιατί για εμάς είναι ιερός σκοπός ο εμβολιασμός» προσθέτει ο κ. Πάσχος.

Η 62χρονη συνελήφθη και οδηγήθηκε αρχικά στο αστυνομικό τμήμα Σερβίων, όπου ενημερώθηκε ο εισαγγελέας, ο οποίος τελικά ζήτησε να αφεθεί ελεύθερη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ