Κοινωνία

Σαρηγιάννης: «Αύριο ίσως είμαστε επισήμως σε ύφεση κρουσμάτων»

Τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό της πανδημίας, αλλά και η αύξηση των εμβολιασμών, έχουν οδηγήσει σε μικρότερους ημερήσιους αριθμούς κρουσμάτων, τόνισε μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Παράλληλα, επισήμανε πως η Όμικρον έχει μολύνει περισσότερα άτομα από όσα προέβλεπαν τα μοντέλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Τις τελευταίες πέντε ημέρες έχουμε αριθμούς που δείχνουν να οδηγούν σε μια αποκλιμάκωση» τόνισε ο καθηγητής. «Με βάση τους υπολογισμούς μας, θα μπορούσαμε να βρεθούμε και αύριο σε μια ύφεση» πρόσθεσε.

«Είναι πολύ σημαντική η πτώση αυτής της αυξητικής πορείας και αύριο αναμένουμε να είμαστε επισήμως σε ύφεση» διευκρίνισε και σχολίασε πως «αυτό θα είναι εξαιρετικά θετικό».

Ο κ. Σαρηγιάννης υπογράμμισε πως αυτό συμβαίνει αφενός λόγω των μέτρων, τα οποία ο ίδιος εκτίμησε πως εφαρμόζονται σε έναν αρκετά καλό βαθμό, αλλά κυρίως στην αύξηση του εμβολιασμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο καθηγητής συνέχισε λέγοντας ότι υπάρχει και μια άλλη παράμετρος που είναι πάρα πολύ σημαντική. Η Όμικρον είναι πολύ ήπια σε πιο ισχυρούς οργανισμούς και παράλληλα είναι εξαιρετικά μεταδοτική.

Συγκεκριμένα, εκτίμησε πως οι περισσότεροι που έχουν μολυνθεί με τη νέα μετάλλαξη είναι νέοι άνθρωποι, ο οργανισμός των οποίων μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τον ιό.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...