Κοινωνία

Φλώρινα: Να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητούν οι δήμαρχοι και ο αντιπεριφερειάρχης

Την κήρυξη των τριών Δήμων της Π.Ε. Φλώρινας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ζήτησαν οι Δήμαρχοι Φλώρινας Βασίλειος Γιαννάκης, Αμυνταίου Άνθιμος Μπιτάκης και Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιο Κασαπίδη. Το αίτημα που υποστήριξε και ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Σωτήριος Βοσδου διατυπώθηκε κατά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου της Π.Ε. Φλώρινας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το αίτημα θα μεταβιβάσει στον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης. Στην σύσκεψη ομάδα αξιωματικών του Ελληνικού Στρατού παρουσίασε το επιχειρησιακό σχέδιο που έχουν εκπονήσει οι ένοπλες δυνάμεις για αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων από φυσικές καταστροφές ενώ παρουσιάστηκαν και οι χώροι που δυνητικά θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν πολίτες σε περίπτωση που αυτό απαιτηθεί.

Το έργο των αυτοψιών που πραγματοποιούν τα κλιμάκια των μηχανικών θα δυσκολέψει αρκετά τις επόμενες ημέρες εξαιτίας της ραγδαίας επιδείνωσης του καιρού. Αυτήν την ώρα στην ΠΕ Φλώρινας χιονίζει σε υψόμετρο πάνω από τα 1100 μέτρα ενώ η Πολιτική Προστασία προειδοποίησε ότι τις επόμενες ώρες οι χιονοπτώσεις θα καλύψουν και πιο χαμηλά υψόμετρα δηλαδή ακόμη και την πόλη της Φλώρινας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης