Κοινωνία

Παλιοσπύρου: Συνάντηση με τη μητέρα της αδικοχαμένης Γαρυφαλλιάς

Η Αλέκα Ψαράκου και η Ιωάννα Παλιοσπύρου έχουν αναπτύξει -μετά την τραγωδία που βίωσε η καθεμία- μια φιλία, και σε αυτή τους τη συνάντηση εξομολογούνται από πού αντλούν ψυχική δύναμη για να αγωνιστούν εναντίον κάθε είδους βίας προς τις γυναίκες.

Η μητέρα της Γαρυφαλλιάς, της άτυχης 26χρονης που δολοφονήθηκε στη Φολέγανδρο, συζήτησε με την Ιωάννα Παλιοσπύρου, σε ένα podcast με πολλαπλά μηνύματα δύναμης.

Οι δύο γυναίκες έχουν αναπτύξει μια φιλία και σ΄αυτή τους τη συνάντηση εξομολογούνται από πού αντλούν ψυχική δύναμη για να αγωνιστούν εναντίον κάθε είδους βίας προς τις γυναίκες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η μητέρα της Γαρυφαλλιάς, μεταξύ άλλων, εξήγησε γιατί βιώνει το πένθος της με γαλήνη και γιατί πιστεύει ότι πρέπει να πάψουν να είναι προστατευμένες οι οικογένειες των θυτών και να αναζητηθούν τα βαθύτερα αίτια των γυναικοκτονιών.

Η ίδια απηύθυνε ένα μήνυμα στους νέους άντρες να ψάξουν βαθιά μέσα τους και να ξεριζώσουν τις αντιλήψεις που τους οδηγούν στην κακοποίηση, τη βία και την τρομοκράτηση των γυναικών.

Ακόμα, συμβούλευσε τις μητέρες που έχουν βιώσει την απώλεια ενός παιδιού, να μην αγνοήσουν μέσα στον πόνο τους και τα άλλα τους παιδιά, που τώρα τις χρειάζονται περισσότερο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοβαρές ζημιές υπέστη το Ρωσικό σκάφος "Yamal" στην Κριμαία- Απομακρύνεται η πιθανότητα Ρωσικής αποβατικής ενέργειας στην Οδησσό

Η Κριμαία δεν είναι ασφαλής για τον Ρωσικό στόλο, ο οποίος αναγκαστικά έχει μετακινηθεί κατά κύριο λόγο ανατολικότερα...