Κοινωνία

Χίος: Κάτοικοι στα Μεστά έδιωξαν τα μηχανήματα για την δομή μεταναστών στο Θόλος

Δεκάδες κάτοικοι της Χίου μαζεύτηκαν το βράδυ της Τετάρτης στο λιμάνι της των Μεστών, προκειμένου να εμποδίσουν την αποβίβαση του πλοίου «Πελαγίτης».

Ο λόγος είναι ότι το πλοίο μετέφερε μηχανήματα για τη δημιουργία υπερδομής προσφύγων και μεταναστών στο Θόλος, κάτι που πολλοί κάτοικοι δε θέλουν.

Σύμφωνα με το astraparis.gr, τα συμφωνηθέντα με εκπροσώπους της αστυνομίας και του λιμενικού προέβλεπαν την εκφόρτωση κάποιων εμπορικών φορτηγών στα Μεστά, την επαναφόρτωση των μηχανημάτων και την αποχώρηση του Πελαγίτη.

Τελικά, όμως, έγιναν κάποιες κινήσεις οχημάτων και μηχανημάτων, ουδεμία εκφόρτωση έγινε στο λιμάνι των Μεστών και το πλοίο έλυσε κάβους για την πόλη της Χίου, με άγνωστες προσώρας τις διαθέσεις των αρχών σε ό,τι αφορά την εκφόρτωση των μηχανημάτων.

Από τους εκπροσώπους των αιρετών και της συντονιστικής επιτροπής έγινε γνωστό ότι το πεδίο της κινητοποίησης μεταφέρεται στο λιμάνι της Χίου, με τον ίδιο στόχο, δηλαδή την αποτροπή κάθε ενδεχομένου για την εκφόρτωση των μηχανημάτων που προορίζονται για τις εργασίες στο Θόλος.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ