Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Μαγιορκίνης: "Οι ανεμβολίαστοι να μην πάνε στα Θεοφάνεια" (βίντεο)

Αυτό τόνισε στην ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Γκάγκα: 9 στα 10 κρούσματα είναι από την Όμικρον

Η υπουργός Υγείας εξήγησε πως πλέον εννέα στα 10 κρούσματα στη χώρα μας ανήκουν στη νέα παραλλαγή του κορωνοϊού. Αναλυτικά, ανέφερε ότι στις 30 Δεκεμβρίου η Όμικρον ήταν στο 82% του συνόλου των κρουσμάτων και στις 31 Δεκεμβρίου στο 89% του συνόλου των κρουσμάτων.

Η κυρία Γκάγκα παρατήρησε ότι η θετικότητα έχει φτάσει πλέον στο 10,4 σε όλη τη χώρα, ενώ χαρακτήρισε τη σημερινή εικόνα των κρουσμάτων καλύτερη από τη χθεσινή, με δεδομένο ότι έγιναν περισσότερα τεστ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ίδια συνέστησε να συνεχίσουμε να προσέχουμε, με χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, να βλέπουμε λιγότερους ανθρώπους, να τηρούμε τα μέτρα και να ελεγχόμαστε με rapid τεστ εάν εμφανίσουμε συμπτώματα.

Μιλώντας για τον εμβολιασμό, είπε ότι σύντομα ανοίγουν νέες εμβολιαστικές γραμμές και ειδικά όσοι επιθυμούν να κάνουν το εμβόλιο της Moderna θα μπορούν στο εξής, καθώς θα ανοίξουν ραντεβού κάθε Κυριακή για το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, αποκάλυψε ότι πιθανότατα την Παρασκευή θα σταλούν τα φύλλα πορείας, ώστε να προχωρήσει η επίταξη ιδιωτών γιατρών για την αντιμετώπιση περιστατικών covid, ενώ, όπως είπε, ήδη βρίσκονται σε συνεννόηση στο υπουργείο Υγείας με τον ιδιωτικό τομέα για να προσφέρει τη στήριξή του.

H αναπληρώτρια υπουργός Υγείας παραδέχτηκε ότι υπάρχει αυξημένη πίεση στα τμήματα επειγόντων περιστατικών των νοσοκομείων και κάλεσε τους πολίτες που έχουν θετικό rapid να μη σπεύδουν στα δημόσια νοσοκομεία για να κάνουν μοριακό τεστ, καθώς μπορούν να χρησιμοποιούν τις μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας, όπως τα Κέντρα Υγείας κ.ά.

Μαγιορκίνης: Οι ανεμβολίαστοι καλύτερα να μην πάνε στους εορτασμούς για τα Θεοφάνια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από την πλευρά του, ο Γκίκας Μαγιορκίνης, αναφερόμενος στον εορτασμό των Θεοφανίων αύριο, επισήμανε:

«Όλες οι μαζικές συνάξεις μάς προβληματίζουν, οι πολίτες θα πρέπει να ακολουθήσουν τις διαδικασίες που έχουμε πει: Μάσκες, αποστάσεις και σελφ τεστ πριν πάνε σε αυτές τις εκδηλώσεις». Πρόσθεσε δε πως «το καλύτερο είναι οι ανεμβολίαστοι να μην πάνε καθόλου σε αυτές τις εκδηλώσεις». Επισήμανε με έμφαση ότι πρέπει να τηρηθούν αποστάσεις όσο περισσότερο γίνεται. «Να βάλουμε τη λογική και να αποφύγουμε τις συναθροίσεις», σημείωσε.

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης αναφέρθηκε και στην επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης και στη διασπορά στον κόσμο και δη στην Ευρώπη.

Στη χώρα μας είχαμε εκρηκτική αύξηση διαγνώσεων την τελευταία εβδομάδα, της τάξης του 290%. Ωστόσο, παρατηρήθηκε μικρή μείωση στον αριθμό θανάτων, της τάξης του 1%.

https://www.facebook.com/watch/?v=930145324542196

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Γιατί έφυγαν 50.000 Ρώσοι από την Τουρκία σε λίγους μήνες; Ο Ερντογάν ξαφνικά μειώνει την αγορά του πάμφθηνου ρωσικού φυσικού αερίου

Υπάρχει εκτίμηση για προσκόλληση στις ΗΠΑ παρά την πρόσφατη άρνηση Μπάιντεν-Όλα αυτά σημαίνουν κίνδυνο στο Αιγαίο για...
Ελληνοτουρκικά 0

Τρομερή αποκάλυψη με αριθμούς-Οι Βρυξέλλες δίνουν τεράστια κονδύλια στον Ερντογάν που τα χρησιμοποιεί για να απειλεί την Ελλάδα και την Κύπρο

Ο Α.Μποζκούρτ εκθέτει Ελλάδα και ΕΕ για τα δις ευρώ που δίνονται στην Τουρκία και πάνε σε Τζιχαντιστές και παρακράτος