Κοινωνία

Άγιος Παντελεήμονας: Καρέ καρέ η επιχείρηση διάσωσης της 31χρονης ομήρου

Τις στιγμές αγωνίας και τρόμου που εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια της απελευθέρωσης της 31χρονης από τα χέρια του πρώην συντρόφου της, ο οποίος την κακοποίησε και την κράτησε όμηρο για περισσότερες από 4,5 ώρες σε διαμέρισμα στον Άγιο Παντελεήμονα, περιγράφει στην κατάθεση του, που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το newsit.gr, αστυνομικός που πήρε μέρος στην επιχείρηση. 

Η κατάθεση του άνδρα της ΕΛ. ΑΣ., που ήταν μεταξύ των πρώτων αστυνομικών που μπήκαν μέσα στο διαμέρισμα και ακινητοποίησαν τον 34χρονο Αιγύπτιο που απειλούσε να σκοτώσει την πρώην σύντροφο του και να ανατινάξει την πολυκατοικία που διαμένει στον Άγιο Παντελεήμονα, είναι ενδεικτική της επικινδυνότητας που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι άνδρες των ΕΚΑΜ, της ΟΠΚΕ αλλά και του Α.Τ. Γαλατσίου που έσπευσαν στο διαμέρισμα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο της ομηρίας γύρω στις 16:00 το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς και ακροβολίστηκαν σε όλες τις καίριες θέσεις προκειμένου να επέμβουν την κατάλληλη στιγμή. «Με εντολή του αξιωματικού σκηνής μεταβήκαμε έξω από την πόρτα της οικείας του δράστη, όπου ακούσαμε έντονους θορύβους και μια γυναίκα από το εσωτερικό του διαμερίσματος να καλεί σε βοήθεια. Επειδή υπήρχε κίνδυνος για τη ζωή της γυναίκας παραβιάσαμε την είσοδο.

Μόλις εισήλθαμε στην οικεία είδαμε το δράστη σε κατάσταση εκτός ελέγχου να ανοίγει μια φιάλη υγραερίου κρατώντας αναπτήρα στο χέρι του και φωνάζοντας “θα ανατιναχτώ, θα μας σκοτώσω όλους“. Λόγω του κινδύνου και για να προστατεύσουμε τις ζωές της γυναίκας, των περιοίκων και τις δικές μας οπισθοχωρήσαμε στο διάδρομο του ορόφου, κρατώντας οπτική επαφή με το άτομο και δίνοντας του εντολή να αφήσει τον αναπτήρα και να παραδοθεί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως περιγράφει ο αστυνομικός στην κατάθεσή του, ο 34χρονος δεν υπάκουσε στις εντολές των αστυνομικών και συνέχισε να τους απειλεί λέγοντας τους: «Θα ανατινάξω όλη την πολυκατοικία, ότι είναι γραφτό να γίνει, θα γίνει, δεν με νοιάζει η ζωή μου, εγώ θα πάω στον Αλλάχ». 

Ο συγκεκριμένος αστυνομικός που βρέθηκε στο σημείο της ομηρίας από τα πρώτα λεπτά της επιχείρησης, είδε, άκουσε και κλήθηκε να αντιμετωπίσει το εφιαλτικό σκηνικό που διαδραματίζονταν για περισσότερο από 4,5  ώρες.

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ