Κοινωνία

Η Περιφέρεια Αττικής ξεκινάει την εγκατάσταση 25.000 φωτιστικών σωμάτων στο οδικό δίκτυο

Ξεκινά η εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων led για τον φωτισμό και την ανάδειξη των γεφυρών του οδικού δικτύου της Αττικής με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, συνολικού προϋπολογισμού 3.7 εκ. ευρώ. Ο οδοφωτισμός τα τελευταία χρόνια αποτελεί για Δήμους και Περιφέρειες πρώτη προτεραιότητα στις δράσεις του και σωστά. Άλλωστε η μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος αλλά και η καλύτερη ορατότητα προς μείωση ατυχημάτων είναι προτεραιότητα.

Αυτό που απομένει να δούμε σε βάθος χρόνου, είναι κατά πόσον η αύξηση της φωτορύπανσης που θα δημιουργηθεί από την αντίστοιχη αύξηση του τεχνητού φωτός, το οποίο θεωρείται πως αποπροσανατολίζει πολλά είδη έμβιων οργανισμών, θα έχει επιπτώσεις σε κάποια είδη και σε ποιο βαθμό. Διότι, καλό είναι να φτιάχνουμε καλές συνθήκες για τους ανθρώπους, όχι όμως με αντίστοιχη επιβάρυνση άλλων οργανισμών της φύσης.

Ξεκινάει άμεσα λοιπόν η εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων led για τον φωτισμό και την ανάδειξη των γεφυρών του οδικού δικτύου της Αττικής με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, συνολικού προϋπολογισμού 3.7 εκ. ευρώ.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία η οποία εντάσσεται στη γενικότερη στρατηγική της διοίκησης της Περιφέρειας η οποία έχει ως προτεραιότητα την ενίσχυση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της Αττικής, μέσα από την αξιοποίηση σύγχρονων εργαλείων.

Ήδη προς αυτή την κατεύθυνση είναι σε εξέλιξη το μεγάλο έργο εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης του φωτισμού του οδικού δικτύου αρμοδιότητας της Περιφέρειας, με την αντικατάσταση των πεπαλαιωμένων και ενεργοβόρων λαμπτήρων νατρίου, με σύγχρονα φωτιστικά σώματα Led, μία παρέμβαση συνολικού προϋπολογισμού 3,7 εκατομμυρίων €.

Ειδικότερα θα αντικατασταθούν 25.000 φωτιστικά σώματα σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της περιφέρειας Αττικής, με σώματα led τα οποία θα είναι πλήρως τηλεδιαχειριζόμενα κάτι που σημαίνει ότι ο χρήστης θα μπορεί να βλέπει σε μία οθόνη αν το φωτιστικό λειτουργεί καθώς και τα βασικά στοιχεία της λειτουργίας του, σε πραγματικό χρόνο, όπως είναι η κατανάλωση, η ένταση φωτισμού, η ομοιομορφία φωτισμού και ούτω καθεξής. Επισημαίνεται πως μέχρι σήμερα έχουν τοποθετηθεί 1200 φωτιστικά στην παραλιακή λεωφόρο τμηματικά στο Φλοίσβο, από την λεωφόρο Αμφιθέας μέχρι τη Γλυφάδα και από τη συμβολή της Βουλιαγμένης με την Ποσειδώνος μέχρι το Ασκληπιείο, καθώς και στην Κηφισίας από τη συμβολή με την Πανόρμου μέχρι το ύψος του Χαλανδρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει σχετικά:

«Προχωράμε σε μία νέα καινοτόμα δράση με στόχο το φωτισμό και την ανάδειξη των γεφυρών του δικτύου αρμοδιότητας μας, με τρόπο σύγχρονο και φιλικό προς το περιβάλλον. Με σύγχρονα εργαλεία επενδύουμε στην καλύτερη θωράκιση της οδικής ασφάλειας, στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά και στην εξοικονόμηση χρημάτων, υπέρ των πολιτών. Χρηματοδοτούμε σημαντικά έργα με στόχο την ενίσχυση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της Περιφέρειάς μας αλλά και τον εκσυγχρονισμό της εικόνας της, όπως άλλωστε αρμόζει σ΄ένα μητροπολιτικό κέντρο όπως είναι η Αττική μας. Δεν σταματάμε όμως εδώ. Θα συνεχίσουμε και με άλλες παρεμβάσεις με ισχυρό αναπτυξιακό πρόσημο. Αλλάζουμε την Αττική, βελτιώνουμε τις ζωές μας».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ