Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Επιβεβαίωση Πενταπόσταγμα για επανεμφάνιση της τρομοκρατίας! Πάλι όπως το 2018 χτύπημα σε εκκλησία μέσα στις γιορτές-Εκρηκτικός μηχανισμός στον Ι.Ν. Αγίου Παύλου Ομονοίας

Το σκηνικό δυστυχώς είναι γνώριμο... 

Το γράψαμε και σε προηγούμενο άρθρο πως η εγχώρια τρομοκρατία και τα “ορφανά” της αρέσκονται σε εορταστικά χτυπήματα. 

Το δε χτύπημα σε εκκλησιαστικό στόχο κάθε άλλο παρά κεραυνός εν αιθρία ήταν... 

Με την έλευση της νέας χρονιάς, έκρηξη αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού αποτελούμενου από δέκα γκαζάκια προκάλεσαν άγνωστοι, στον ιερό ναό του Αγίου Παύλου στην Αθήνα,. Οι δράστες πυροδότησαν τον μηχανισμό, που είχαν τοποθετήσει στα σκαλιά του Ιερού ναού, λίγα λεπτά μετά την αλλαγή του έτους με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές. Την προανάκριση της υπόθεσης έχει αναλάβει η κρατική ασφάλεια, ενώ μέχρι στιγμής καμιά οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την ενέργεια.

 

Όπως το 2018 στον Άγιο Διονύσιο

Τα περιστατικά επιθέσεων σε ναούς και γραφεία Μητροπόλεων ήταν ουκ ολίγα μέσα στο 2018 και η...δικαιολογία ήταν μεταξύ άλλων φαιδρών πως οι επιθέσεις γίνονταν “ως ένδειξη αντίστασης στην φασιστική στάση που δείχνει η εκκλησία και συμπάθεια που έχει σε φασιστικά μορφώματα”.

Το ότι πάντως επελέγη να πραγματοποιηθεί χτύπημα σε εκκλησία μέσα στις Άγιες μέρες των Χριστουγέννων είχε και έχει συμβολικό χαρακτήρα, και αυτό δεν αφορά μόνο το χτύπημα στον Άγιο Διονύσιο στις 27/12/2018.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τέτοιες όμως επιθέσεις στερούνται παντελώς κοινωνικού ερείσματος μιας και αυτές τις μέρες η Εκκλησία με τους εράνους της, τα πακέτα σε αναξιοπαθούντες, την ποικιλόμορφη βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη, αποδεικνύει πως είναι πιο αποτελεσματική από τον κάθε κρατικό μηχανισμό που με τρικ τύπου κοινωνικού μερίσματος πάει να κλέψει ψήφους για τις επερχόμενες εκλογές.

Ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός που εξερράγη λοιπόν στις 07:10 το πρωί της 27ης Δεκεμβρίου 2018 στο Κολωνάκι έξω από την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός αστυνομικού αλλά και του νεωκόρου του ναού.

Μάλιστα λίγες μέρες αργότερα την ευθύνη είχε αναλάβει ομάδα που όπως είχε αποκαλύψει το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ  είχε σχέσεις με την Χιλή! 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ