Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Τα λέει τσεκουράτα για τον Μόσιαλο ο Στρατηγός Ζιαζιάς: Νέο – σκοταδιστές και ασέβαστοι βλασφημούν την Παναγία για να κάνουν βλακώδες αστείο

"Η Ορθοδοξία προσφέρει άμεσα και έμμεσα την υψηλότερη εκδοχή της Δημοκρατίας. Είναι ανεκτική και φιλεύσπλαχνη προς όλους τους ανθρώπους της γης, ακόμη και προς τους αρνητές της" αναφέρει μεταξύ άλλων σε παρέμβασή του με αφορμή τον ντρό που έχει δημιουργήσει ο αήθης αστεϊσμός Μόσιαλου για την Παναγία μας, ο κ. Κωνσταντίνος Ζιαζιάς, επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος (εα).

Το θέμα έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις. 

Χθες, μετά την επίσημη ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου της Παρασκευής, και αρκετοί Μητροπολίτες αντέδρασαν ένοτνα για τα λεγόμενα Μόσιαλου. Από την άλλη ο γνωστός "Σαούλ" της πίστης μας Νίκος Φίλης είχε την δική του άποψη. 

Ο κ.Μόσιαλος δεν ζήτησε καν συγγνώμη και  «κρύφτηκε» πίσω από το επιχείρημα ότι «όλοι πρέπει να συμβάλουμε στην προστασία της ανθρώπινης ζωής, ειδικά αυτές τις μέρες των Χριστουγέννων» χωρίς να δείχνει να αντιλαμβάνεται το μέγεθος της προσβολής κατά του χριστιανικού συναισθήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υποστήριξε, δε, ότι θεμελιώδεις αξίες της ορθόδοξης χριστιανικής πίστης είναι η αξία της ανθρώπινης ζωής, αλλά και η αξία της προστασίας της ανθρώπινης ζωής.

«Αποκλειστικός μου στόχος ήταν η συμβολή μου στην τεράστια προσπάθεια της χώρας για να αυξηθούν οι εμβολιασμοί αλλά και ταυτόχρονα η συστηματική ενημέρωση των πολιτών για να τηρούν τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, προστασίας της ζωής τους» πρόσθεσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο Στρατηγός Ζιαζιάς στον σχολιασμό του αποτυπώνει τις απόψεις κάθε κοινού νου με τον καλύτερο τρόπο.

 

Αναλυτικά αναφέρει: 

Καθηγητής «Πολιτικής της Υγείας»,  πρώην υπουργός κυβέρνησης , που συνέβαλε τα μέγιστα και αυτός  η χώρα μας να βρίσκεται στην σημερινή κατάσταση …..και εκπρόσωπος ,της παρούσας κυβέρνησης των «άριστων», στους διεθνείς οργανισμούς για ζητήματα που αφορούν στον κορωνοϊό  και μισθοδοτουμενος βέβαια από το υστέρημα του ελληνικού λαού , έφτασε στο σημείο , στις Άγιες Μέρες των Χριστουγέννων, να επιχειρεί να γελοιοποιήσει  το σύμβολο του Ελληνισμού ,την Παναγία. 

Παραμονή Χριστουγέννων ο καθηγητής θεώρησε πρέπον να εμπλέξει τα θεολογικά με την πανδημία. Ανάρτησε μια εμετική «γελοιογραφία» που αποτελεί  βλασφημία για την Παναγία!!!!!!!! Ξεπέρασε κάθε όριο χυδαιότητας, φτάνοντας στο σημείο να χλευάζει με ανεπίτρεπτο  τρόπο την Παναγία δηλαδη τα ΙΕΡΑ και τα ΟΣΙΑ ενος ολοκλήρου λαού .

Στόχος της ανομολόγητης παρεμβασης του όπως αμετανόητα υποστηρίζει ειναι «η ανάδειξη της αξίας της ανθρώπινης ζωής και της αναγκαιότητας της προστασίας της ανθρώπινης ζωής» ,δηλαδη «επιχειρώντας» να γελοιοποιήσει το θρησκευτικό συναίσθημα του λαού . Μάλλον ξεκομμένοι από τον λαό μας, για αυτό εχουμε καθημερινά εκατόμβη  νεκρών ……….. Η συγγνώμη και η μεγαλοκαρδία ειναι ιδιον σπουδαίων των άνθρωπων , είδος που έχει εκλείψει από τους δήθεν «υπεύθυνους» της σημερινής πολιτείας.

Θα όφειλε να γνωρίζει ότι αυτός που θέλει να αποκαλείται «επιστήμονας» ,ταγός, δεν μπορεί να συνυπάρχει με την  την ασέβεια και την προσβολή προς το συνάνθρωπο, και πόσο μάλλον να κάνει χρήση χυδαίου χιούμορ που προσβάλλει το θρησκευτικό συναίσθημα των οποιονδήποτε πιστών. Προφανώς αν ζούσε σε μη χριστιανική  χώρα και έκανε παρόμοια ανάρτηση , δεν θα ένοιωθε και πολύ άνετα στη συνέχεια. 

Ειναι βέβαια αυτό μια αέναη προσπάθεια να συνδεθεί η Ορθοδοξία , η Εκκλησία μας με τον αρνητισμό της επιστήμης, χωρίς αυτό να αντιπροσωπεύει την αλήθεια . Κανένας δεν μπορεί να επικαλείται το επιχείρημα της ελευθερίας του λόγου  για προσβλητικη συμπεριφορά του, όταν κατέχει θέσεις κρατικής ευθύνης και εκφράζεται δημοσίως .

Ο καθηγητής θα όφειλε να γνωρίζει ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία, πέρα από την ιδιαίτερη σημασία της για τον ελληνισμό, έχει εύρος οικουμενικό, που αγκαλιάζει τον άνθρωπο, τον κάθε άνθρωπο, σε κάθε γωνιά της γης και νοηματοδοτεί τη ζωή του. Ο Χριστιανισµός, ως σύνολο κοσµοθεωρίας και ειδικά ως ανθρωπολογική διδασκαλία, προσφέρει άµεσα και έµµεσα την υψηλότερη εκδοχή της έννοιας της δηµοκρατίας, ως πολιτειακού θεσµού, αλλά και ως βαθύτερου γνωρίσµατος της ζωής της ανθρώπινης οµάδας .

Εδώ με έντονη ανησυχία  μπορεί κάποιος να δει τι «επιστήμονες»  τοποθετούνται  σε υπεύθυνες θέσεις για την πανδημία, γίνονται και εκπρόσωποι της κυβέρνησης και εισηγητές μέτρων . Νέο – σκοταδιστές και ασέβαστοι, βλασφημούν την Παναγία  για να κάνουν βλακώδες αστείο . Βλέπεις τι  προσωπικότητες  βγαίνουν σε τηλε – παράθυρα για να κουνήσουν το δάχτυλο στον λαό μας ! Προσβάλλουν το θρησκευτικό αίσθημα εκατομμυρίων πιστών, και μετά ζητούν ο κόσμος να τους παίρνει στα σοβαρά και να σέβεται την επιστημονοσύνη τους!

Πέρα των παραπάνω όμως καθήκον όλων μας ειναι να  αγωνισθούμε για τη διαφύλαξη της μεταξύ μας ενότητος, παραμένοντας μακριά από κάθε είδους ακρότητες και φανατισμούς, ακούγοντας τους νουνεχείς και άριστους επιστήμονες της χώρας μας και βέβαια  επικαλούμενοι και προσδοκώντας την βοήθεια της Παναγίας μας .

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ